Hüdrafejek a politika mocsarában

Ardamica Zorán | 2019. augusztus 4. - 23:05 | Vélemény

Az ember elutazik pár napra, s mire visszaér, a szlovák ki tudja hányadik kočnergorillamaffiaizé teljesen követhetetlenné válik. Az eddig hétköznapi ember számára pókhálónak tűnő ügysorozatból egyszeriben csak annyit lehet érteni, hogy egyre több vaj olvad egyre gyorsabban a Smer fején. Amely fej egyre gyűröttebb és gyaníthatóan már növeszti a majdan levágott fej helyére a még több fejet. A Hüdra már csak ilyen, növeszti a fejeit a bűzös mocsárban és a társadalomra fújja mérgező leheletét.

Hüdrafejek a politika mocsarában
Fotó: TASR

Alig várom a pillanatot, amikor Pellegrini ráeszmél, hogy adott pillanatban az üresen maradó nyakat meg kell égetni, ne nőhessen ki két új fej. Azaz, hogy végre világosan el kell határolódnia Ficotól, meg kell oldania, hogy a bűnüldöző szervek, amelyek egyes fontos emberei még mindig a maffia csicskásai pálforduljanak és teketória nélkül mindenkit rács mögé küldjenek, aki oda való. És ez bizony a bűnüldöző szervekben, de még a Smerben is szakadást fog hozni. Éljen. (Reméljük, még az előtt, hogy az infók alapján Bödörhöz kötött volt rendőrfőnök a Smer színeiben parlamenti képviselőként immunitást élvez majd, a la Lexa anno Mečiar idején.)

Közben kibontakozóban az alternatív bűnoldal is. Hiába pofázzuk a sajtóban, hogy nem csak röhögni kell az SNS-elnök oroszországi talpnyalásán, s hogy az iskolaügyet, az agráriumot és a hadügyet mindenképp el kell tőle szigetelni, de örökre. Egyrészt, mert tönkre teszi, másrészt mert közben szétlopja. Következésképpen hülyék, éhesek és kiszolgáltatottak leszünk mint ország. Nem azon kell röhögni, kérem, mekkora zászlórúdja meredezik majd Dankonak a parlament előtt, hanem azon, hogyan hagyhattuk, hogy a hadsereg is az SNS maszek piacává váljon… Ráadásul még azon sem háborodik fel kellőképpen a köz, de a profi politika sem, hogy megismétlődött a légi csempészet minősített esete. „Kali” alatt vietnamiakat raboltak szlovák kormánygépen szovjet földre, manapság már orosz harckocsikat csempésznek a légterünkben. Legközelebb kit vagy mit lehet majd légipostán rendelni? Hűtőszekrénynek álcázott komplett atomreaktort Putyinnak? Vagy mit? Heti bérletet Tusványosra?

Aki azt hiszi, hogy a választások előtt fél évvel hatályát vesztő koalíciós szerződésről még születik valami megállapodás, hát felejtse el. Bárki bármit mond, annyira evidens, hogy a Híd minden hibája dacára nem hasonszőrű ezekkel, hogy teljesen kizárt valami komoly, nem csak kozmetikás békemegoldás. Sőt, megkockáztatom, már most úgy viselkednek vele a koalíciós partnerek, mint egy senkivel vagy egy potenciális bűnbakkal szokás. És ez fokozódni fog. Nem csupán abortuszfronton, hanem minden fronton. A Híd lesz a hibás a sztrádák meg nem épülte miatt, a libsik előretörése miatt, a magyar összefogás (ha lesz) miatt, de még az időjárás miatt is.

Miközben – és itt nő megint egy új Hüdrafej koalíciós szabályzás híján – Danko és emberei olyan szerződéseket fognak utolsó pillanatban aláírni (ezért majd a Hidat is terheli némi felelősség, ha hagyja, de hát a légi csempészetet is hagyja), amelyek a következő kormány gatyáját teliszórják repeszgránáttal. Márpedig ha Hüdrát rendesen elkezdik az oroszok takarmányozni…