Hugh Jackman alakítaná Enzo Ferrarit Michael Mann filmjében

2020. június 22. - 11:34 | Kultúra

Jövőre kezdik forgatni Michael Mann rendezésében a régóta tervbe vett filmet Enzu Ferrari, a legendás olasz autóépítő és -versenyző, a Ferrari cég alapítója életéről (1898-1988), az alkotók Hugh Jackman ausztrál színésszel tárgyalnak a főszerepről.

Hugh Jackman alakítaná Enzo Ferrarit Michael Mann filmjében
Fotó: AP

Mann átírta a film forgatókönyvét, amelyet eredetileg Troy Kennedy Martin, Az olasz meló című film forgatókönyvírója írt, és a következő napokban fogja a cannes-i online filmpiacon bemutatni - adta hírül szombaton a deadline.com filmportál.

Mann már az 1990-es években beszélt arról, hogy megfilmesíti az olasz autógyártómogul történetét háttérben a két világháborúval és számos családi tragédiával. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Christian Bale-lel tárgyalnak a főszerepről.

A filmben központi szerepet kap az 1957-es év, amikor a Mille Miglia legendás olasz autóversenyen egy Ferrari autó halálos balesetet szenved.

A deadline.com szerint Mann 2021 elején akarja kezdeni a forgatást. A rendező a múlt évben Az aszfalt királyai (Ford vs Ferrari) című film egyik producere volt. A Matt Damon és Christian Bale főszereplésével készült film az amerikai Ford és az Olasz Ferrari párharcáról szól a 24 órás Le Mans autóversenyen az 1960-as években.

(MTI)

Címkék: Hugh Jackman, Ferrari