Hullámmedencét építenek a magyarlakta városban, hitelt vesz fel az önkormányzat

2023. február 7. - 13:51 | Régió

Rimaszombat képviselő-testülete jóváhagyta az 1,44 millió eurós hitel felvételét, a pénzből hullámmedencét építenek a Kurinc-Zöld víz üdülőövezetben. Erről hétfői ülésükön döntöttek a képviselők.

Hullámmedencét építenek a magyarlakta városban, hitelt vesz fel az önkormányzat
Fotó: TASR - illusztráció

A projekt egy atipikus formájú medence és egy technológiai épület kialakítását foglalja magában. A teljes beépített terület közel 2300 négyzetméter lenne, ebből több mint 1300 m2 a medence területe, amelynek maximális mélysége 1,8 méter lesz. A projekt része egy hullámgenerátor is.

A beruházás tervezett költsége 1,44 millió euró, az építkezést 2034-ig visszafizetendő hitelből finanszíroznák, amelyet a kurinci üdülőövezet bevételéből törlesztene a város. Tavaly mintegy 300 ezer eurós bevétele volt a létesítménynek - áll az indoklásban. Tavasszal szeretné megkezdeni a város a komplexum építését, és a tervek szerint a jövő évi nyári szezon kezdete előtt befejeződne a munka.

11 képviselő szavazott a medence megépítése mellett, hatan ellene, hárman pedig tartózkodtak.

„Ez a döntés hatással lesz a jövőnkre, különösen a hitelterhek növekedése miatt. Mindannyian tudjuk, hogy milyen nehézségekkel néz szembe a gazdaság, és hogy milyen viharos időszakot él az építőipar. Hangsúlyozom, hogy nem kaptunk információt a beruházás konkrét költségeiről, csak egy látványtervet, ez alapján kellett döntenünk" - mondta az ülésen Roman Vaľo, a Spolu sme Sobota frakció elnöke. Radovan Ceglédy képviselő azt javasolta, hogy a hitelt inkább fotovoltaikus panelek vásárlására fordítsák, amelyeket a legnagyobb villamosenergia-fogyasztású önkormányzati épületekre és az iskolákra szerelnének fel. A város képviselő-testülete nem hagyta jóvá a javaslatot.

A Kurinc-Zöld víz üdülőterület melegvizű medencékkel várja a fürdőzőket, a gyerekeket pedig csúszdákkal és gyerekmedencével, kemping és sportpálya is van a városi közterület-fenntartó vállalat által üzemeltetett komplexumban.


(TASR)