Hülyeségeket posztolgattok a vírusról? Nem érdekel, hogy te vagy az államfő, töröljük!

2020. március 31. - 21:19 | Külföld

A Facebook és a Twitter törölte a brazil és a venezuelai államfő néhány bejegyzését, akik badarságokat hordtak össze a koronavírus-járványról.

Hülyeségeket posztolgattok a vírusról? Nem érdekel, hogy te vagy az államfő, töröljük!
Madarat tolláról... (Fotó. AP/TASR)

Jair Bolsonaro és Nicolas Maduro nem minden esetben tölt fel a valósággal köszönő viszonyban levő anyagokat a közösségi oldalukra. És bár nem szokása a Facebooknak és a Twitternek beleszólnia az állami vezetők posztjainak tartalmába, de ezúttal kivételt tettek.

A Facebook egy olyan videót törölt a brazil elnök oldaláról, amin az államfő azt állítja, egy bizonyos hydroxychloroquine nevezetű anyag megöli a vírust. Bolsonaróról ismert, hogy nem csinál nagy ügyet a világjárványból. Ahogy arról már korábban is írtunk, a brazil politikus korábban "aprócska megfázásnak" nevezte a Covid-19-et, és kemények bírálta azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyekkel a többi között a legsúlyosabban érintett Sao Paulo és Rio de Janeiro állam igyekszik megfékezni a kór terjedését.

A Twitter hasonlóan járt el Nicolás Maduro venezuelai elnök bejegyzésével is, aki egy házilag összeállított egyveleget reklámozott, amivel szerinte leküzdhető lenne a vírus.

BBC