Húsvétváró Nagymegyeren

2022. április 18. - 13:44 | Régió

Ahogyan számos csallóközi településen, úgy Nagymegyeren sem maradt el a húsvéti készülődés. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhattak a városban.

Húsvétváró Nagymegyeren
Cséfalvay Á. András felvételei - Továbbiakért kattints!

Április 14-én húsvétváró ünnepséget szerveztek a helyi művelődési központban. Kézműves-foglalkozások széles választéka állt a gyermekek előtt. Jelen volt továbbá Tomi, a bohóc is, aki lufihajtogatással nyűgözte le az apróságokat. A lelkes segítőkkel tojást festhettek, sőt, korbácsot is készíthettek a kicsik és a még kisebbek egyaránt. Ezen kívül csodaszép, színes asztal- és ajtódíszek készültek.

Népi játékok, versek, dalok, cserkészbemutató – mind-mind helyet kapott a programban.

Délelőtt a városi óvodások, ebéd után pedig az alapiskolások látogattak el a művelődési házba egy kis mókázásra.

Délután 16 órától pedig a nagyoké volt a főszerep, a városközpontban élvezhették a jobbnál jobb koncerteket. Elsőként a Nowember zenekar állt színpadra, majd a Bryan Adams Tribute, végül pedig a Besh o drom szolgáltatta a remek hangulatot.

Húsvétvasárnap tovább folytatódott a móka: a város tojáskeresést szervezett a kis lurkóknak. Csokitojásokat rejtettek el a nagymegyeri erdőben, amit aztán a kicsiknek kellett megkeresniük. Az ügyes megtalálók persze magukkal is vihették a megtalált finomságokat.

(SzC)