Hűtő okozhatott tüzet és robbanásveszélyt a dunaszerdahelyi lakótelepen!

2022. november 19. - 21:24 | Régió

Szombaton este fél hat körül tűz ütött ki az Újfalu lakótelep egyik panelházának földszinti lakásában. Szerencsére nem történt nagyobb baj, és nem sérült meg senki.

Hűtő okozhatott tüzet és robbanásveszélyt a dunaszerdahelyi lakótelepen!
Helyszíni felvétel

Hodosi Tibor, a járási tűzoltók bevetési egységeinek parancsnoka közölte, két rohamkocsival szálltak ki a helyszínre a dunaszerdahelyi állomásról, ahová a lakók riasztották őket azzal, hogy füstszagot éreznek a lakásaikban. Ezután derült ki, hogy a panelház földszinti lakásában tűz ütött ki. Abban a lakásban akkor nem tartózkodott senki.

Mikor a tűzoltók bementek, sűrű füst gomolygott az egész lakásban. Hodosi elmondása szerint egységeik légzőkészülékekben mentek be, miután hőkamerával megvizsgálták, hol van tűz, mivel a sűrű füst miatt nem lehetett látni semmit.

Ezután derült ki, hogy a tűz a konyhában keletkezett, a hűtőtől terjedt szét, át a tűzhelyre, melynek gázvezetékét is megolvasztotta. Ezt követően elzárták a gázt az egész házban, időközben pedig kiürítették a lépcsőházat. Mintegy 40-50 embernek kellett elhagynia a lakását, szerencsére senkinek sem esett baja, füstmérgezést sem szenvedett egyikük sem.

Hodosi közölte, hogy a tüzet sikerült hamar eloltani, így megszűnt a veszély is. A tűzvizsgáló ezt követően előzetesen megállapította, hogy a hűtőben keletkezhetett rövidzárlat és az okozta a tüzet.

(parameter)