Húzz a f*szba, Orbán Viktor! Ismét kemény dolgokat mondott a szlovák külügyminiszter

2023. február 21. - 15:14 | Belföld

Pár nappal azt követően, hogy a szlovák külügyminiszter rémhíreket terjesztett, amikor azt állította, hogy Magyarországnak területi követelései lehetnek Szlovákiával szemben, Rastislav Káčer ismét alkotott egy korszakosat. Felrakott a Facebook-oldalára egy eszmefuttatást Ukrajna helyzetéről, aminek a konklúziója az, hogy a Putyin szekerét toló Orbán Viktort elküldte a búsba. A területi követeléses baromságába szakmai alapon lehetett belekötni, ez utóbbi fejtegetése - még ha igaz is,  de - enyhén szólva nem egy diplomatához méltó. 

Húzz a f*szba, Orbán Viktor! Ismét kemény dolgokat mondott a szlovák külügyminiszter
Facebook

A szlovák külügyér arról írt hosszabb bejegyzést, hogy az orosz agresszor által megtámadott Ukrajna számíthat az Európai Unió támogatására, és Magyarországra utalva megjegyezte, csupán egy tagállam "beszél félre arról, hogy ez nem a mi konfliktusunk, és a fegyverek szállítása és Ukrajna támogatása csak meghosszabbítja a háborút. És ők a béke és nem a háború oldalán állnak. A hétvégén a Kárpátok prófétája arról szónokolt, hogy ez nem a mi háborúnk. Ez "csak egy katonai konfliktus két szláv állam között". Magukra kellett volna őket hagynunk, elszigetelnünk őket. Vagyis hagyni az oroszokat, hogy gyorsan öljék meg az ukránokat...Milyen undorító. Milyen szánalmas. Milyen keresztényietlen." - írja Káčer.

"Egy dologban egyetértek az orosz agresszorok Kárpát-medencei kollaboránsaival" - folytatja a gondolatmenetét a szlovák miniszter. "Az ukrajnai fegyverszállítások elnyújtják a konfliktust és késleltetik a békét. Ukrajna legnagyobb fegyverszállítója Oroszország... Már egy éve nyíltan támadja és fegyverekkel szórja meg Ukrajnát... Abban a pillanatban, amikor az oroszok felhagynak a fegyverek Ukrajnába való szállításával, és összecsomagolnak, akkor mások is abbahagyják Kijev katonai támogatását, és béke lesz. Ilyen egyszerű." - véli Káčer.

Az oroSSzok (sic!) gyilkolják, pusztítják és fosztogatják a szomszédjukat. Csak azért, mert léteznek... Mert oda akartak tartozni, ahol mi is vagyunk. Putyin gyilkosságpárti koalíciója pedig egyre erősödik hazánkban. Badarságokat szajkóznak a békéről és csodálják Putyint. Menjenek csak Moszkvába papolni a békéről. Börtönben rohadnának meg vagy munkatáborban. A hagyományos gárdisták és neonácik mellett egy háromszoros exminiszterelnök is bekapcsolódott a Putyinért folytatott küzdelembe" - tér ki Robert Ficóra a szlovák politikus. "Békét akar. Putyini békét. És úgy akarja csinálni, mint Orbán... Az, aki a szombati prédikációjában azt mondta, hogy valójában csak ők látják másként a helyzetet az EU-ban és a NATO-ban. Így Ficóval már ketten lennének. Nagyszerű. Pontosan erre van szükségünk."

"A fejlett világ részei vagyunk" - zárja gondolatmenetét Káčer. "Nem akarom, hogy úgy csináljuk, ahogy Orbán, és egyáltalán nem úgy, hogy Putyin oldalán álljunk. Az a pusztulásunkhoz vezetne." - állapítja meg a szlovák külügyminiszter, aki a legvégére egy ütős üzenetet is hagy Putyin kollaboránsai számára, és különösen az orosz államfővel együttműködni szándékozó Kárpát-medenceieknek és felvidékieknek, akik békét akarnak Ukrajna pusztulása árán: "Иди на хуй!" Azaz: menj a f*szba.

Ez az orosz kifejezés utalás az orosz-ukrán háború első szakaszának híres beszólására, amikor egy - később semlegesített - orosz hadihajót az Ukrajnához tartozó Kígyó-sziget védői elküldtek a f*szba.

Káčer korábbi - területi követeléssel kapcsolatos - megnyilatkozásának híre eljutott Budapestre is, ahonnan az orosz témában legnormálisabb nyilatkozó ősfideszes, Németh Zsolt üzent vissza. A magyar parlament külügyi bizottságának elnöke pszichiátert javasolt a szlovák külügyminiszternek.

(sp)