I. Szent Miklós Napi Vásár Nagymegyeren

2019. december 23. - 22:15 | Régió

Idén nyitotta meg először kapuit a nagymegyeri Szent Miklós Napi Vásár, melynek a Bartók Béla tér adott otthont.

I. Szent Miklós Napi Vásár Nagymegyeren
László Zoltán felvételei - Továbbiakért kattints!

A vásár minden adventi hétvégén várta vendégeit. Finom forralt bor kortyolgatása közben szebbnél szebb kézműves portékákat vásárolhattunk. Az első kapunyitást a helyi Bartók Béla Alapiskola Megőrzők nevű hagyományőrző csoportja tette igazán hangulatossá.

Holényi Gergő polgármester kiemelte, a városvezetés szeretne hagyományt teremteni ezzel a vásárral. „Nem titkolt vágyunk, hogy városunk lakosai megismerjék azokat a tehetséges polgárokat, akiknek ügyes kezei díszítik és színesítik mindennapjainkat. Ez a vásár lehetőséget biztosít, hogy meg tudják mutatni, milyen értékes a kézimunka, egyébként is reneszánszukat élik a kézzel készült ajándékok” – tette hozzá.

A vásáron kívül Nagymegyer a hagyományokhoz híven idén is minden hétvégén megrendezte az adventi gyertyagyújtást, melyet rendre egy kis kultúrműsor színesített.

Cséfalvay Á. András felvétele

Immár mind a négy gyertya lángja fellobbant, nemcsak Nagymegyeren, de minden községben, városban, s persze minden család otthonában egyaránt. A közterek és a házak csodás, ünnepi köntösbe bújva várják az ünnepet, mely néhány óra múlva már el is érkezik hozzánk.

SzC