Idegesítően sok SMS-t gyártott az egyik bíró Kočnernak, de legalább nem ingyen

2019. október 22. - 11:21 | Belföld

Marian Kočner egy újabb "levelezőtársáról" tudtunk meg többet a DenníkN jóvoltából. A lap a Threema nevezetű alkalmazásból nyert információkra támaszkodva írja, hogy a zűrös vállalkozó a Pozsonyi I. Járásbíróságának alkalmazottjától, Vladimír Sklenkától temérdek mennyiségű üzenetet kapott, amiért aztán fizetség is járt.

Idegesítően sok SMS-t gyártott az egyik bíró Kočnernak, de legalább nem ingyen
Fotó: tasr

2017 novemberétől egészen 2018 májusáig vagy 6 ezer SMS-t váltott egymással Kočner és Sklenka. A bíró szakmai ügyekről számolt be a nagyvállalkozónak, aki ezeket az információkat valószínűleg pénzzé tette. Sklenka annyi üzenetet írt Kočnernak, hogy ő néha már rá is szólt a bíróra, követhetetlen az a mennyiség, amit küld neki. "Próbáld meg lassabban! Mert megb.szhatom így ezt az üzenetfüzért." - panaszkodott a pénzember 2017 novemberében.

Sklenka ezt persze nem Kočner két szép szeméért tette, hanem kapott némi anyagi ellenszolgáltatást. Erről szól a következő üzenetváltásuk is szintén 2017 novemberéből: "Mikor veszed át a karácsonyi jutalmadat?" - kérdezte Kočner. "A jövő héten, ha itt leszel" - válaszolta Sklenka. "Rendben, ahogy csak akarod." - nyugtázta a bíró reakcióját a Kuciak-gyilkossággal azóta megvádolt nagyvállalkozó.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztusban nem csak Monika Jankovská igazságügyi államtitkár, illetve a fővárosi kerületi bíróságon dolgozó nővére, Andrea Haitová mobiltelefonja bánta azt, hogy Marián Kočner minden lében kanál spekuláns. A zűrös ügyeiről ismert, jelenleg előzetes letartóztatásban ülő vállalkozó miatt elvették a telefonját egy ügyésznek és még néhány bírónak, köztük Sklenkának is.

(DenníkN)