Ideiglenesen Michal Kuruc irányítja a somorjaiak téli felkészülését

2021. január 7. - 21:56 | Sport

Január 7-én huszonnégy futballistával, hazai környezetben kezdték el a téli felkészülést a somorjaik a pontvadászat tavaszi folytatására.

Ideiglenesen Michal Kuruc irányítja a somorjaiak téli felkészülését
Cséfalvay Á. András felvétele

Mint arról már korábban beszámoltunk olvasóinknak, az óév végén távozott a csallóközi kék-fehérektől Ján Blaháč, aki az elmúlt tizennégy hónapban irányította az STK együttesét a II. labdarúgóligában. A felkészülés kezdetéig a tisztségviselők még nem találták meg az új vezetőedzőt. Az első edzéseket ideiglenes vezetőedzőként, Michal Kuruc (felvételünkön) irányítja. Michal Kuruc egyébként a DAC U19-es alakulatának trénere, szerepvállalása a két klub közötti jól funkcionáló összmunkát igazolja. Az STK szakmai stábjának további két tagja Ján Baláž, valamint az erőnléti edző, Michal Lacena.

A koronavírus-járvány miatt az első csoportos edzést tesztelés előzte meg, fertőzöttekre nem bukkantak.

Januárban három előkészületi mérkőzést játszanak a somorjaiak, az elsőn, január 16-án a Skalica csapatával mérik össze tudásukat. A folytatásban a Slovan Bratislava U21-es alakulata (január 27.) és a Puskás Akadémia (január 30.) lesz a bajnoki tabella 11. lépcsőfokán telelő csallóköziek edzőpartnere.

Az első edzésen a következő játékosok vettek részt

Kapusok: Frederik Valach, Jakub Bubák, Martin Danihel (STK U19)

Védők: Draško Marić-Bjekić, Kristián Slebodník, Tomáš Stašík, Konstantinos Oikonomou, Vladimír Fujak

Középpályások: Juraj Pančík, Méry Tamás, Aldo Baéz, Ľubomír Mezovský, Nagy Péter Nagy László, Dominik Veselovský, Denis Jančo, Juraj Borčin (STK U19), Bögi Ferenc (DAC U19), Bright Owusu (DAC U19).

Csatárok: Lukas Leginus, Ernest Boateng, Martin Rymarenko, Frank Appiah, Farkas Bertalan (DAC U19).

A 19 esztendős marokkói Brahim Moumou távozott Somorjáról, a fiatal tehetségre a DAC mestere, Bernd Storck vetett szemet.

ái

Címkék: labdarúgás, Somorja