Idén is a Dunáé lesz a főszerep júniusban és júliusban, remek programokkal várják az érdeklődőket

2021. június 8. - 12:13 | Régió

A Napforduló a Dunán című kezdeményezéssel idén is igyekeznek népszerűbbé tenni a folyóvizeket és azok környékén. A kezdeményezés keretén belül a szervezők számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a Duna és a Kis-Duna vonalán.

Idén is a Dunáé lesz a főszerep júniusban és júliusban, remek programokkal várják az érdeklődőket
Fotó: slnovratnadunaji.sk

A Napforduló a Dunán (Slnovrat na Dunaji) című kezdeményezést a Középeurópai Alapítvány (CEF) a Duna Alap (Dunajský fond) program keretén belül 2016-ban alapította meg. Az elmúlt öt évben partnereikkel több mint 170 rendezvényt valósítottak meg.

A tavalyi kihagyás után idén ismét várják a látogatókat, a programban mindenki talál a maga számára érdekeset. Az érdeklődők kipróbálhatják a kajakozást, hajózhatnak, megfigyelhetik a vízi madarak világát, felfedezhetik a Duna kisebb ágainak szépségeit, táncos-zenés rendezvényeken vehetnek részt.

A Csallóközben, Csallóköznádasdon, Vajkán, Komáromban, valamint Párkányban és Pozsonyban is várják az érdeklődőket június és július folyamán – a teljes program a slnovratnadunaji.sk weboldalon érhető el.

A projekt az SPP Alapítvány, a Slovnaft a.s., valamint Párkány, Komárom, Gúta és Somorja városok támogatásával valósul meg.

(fl)