Idén nem kapnak karácsonyi bónuszt a tanárok

2018. december 6. - 10:26 | Belföld

A belügyminisztérium tavaly kifizette a karácsonyi bónuszokat az igazgatása alá tartozó tanároknak – idén azonban már nem teszi meg. Az oktatásügyi tárca minden tanárhoz egyforma hozzáállást akar.

Egyes pedagógusok a belügyminisztérium igazgatása alá tartoznak, míg a tanárok nagyobb része az oktatásügyi minisztériumhoz – utóbbiak már tavaly sem örülhettek karácsonyi bónusznak.

Denisa Saková belügyminiszter és Martina Lubyová oktatásügyi miniszter megállapodást kötött a karácsonyi bónuszokat illetően. „Nem fizetjük ki a bónuszokat. Az oktatásügyi miniszter ugyanis azt szeretné, ha az átláthatóság és igazságosság bizonyos formáját őriznék meg minden tanár esetében“ – nyilatkozta Denisa Saková.

Ria Feik Achbergová, az oktatásügyi minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint a két tárca egy egységes eljárásban egyezett meg. „Arra való tekintettel, hogy az iskolaügyi minisztérium nem a pedagógiai alkalmazottak munkáltatója, nem részesítheti őket jutalomban. Az egyes munkáltatók azonban megtehetik“ – tájékoztatott a szóvivő.

noviny.sk/para