Idő előtt kiszivárogtak az idegen nyelvi érettségi hangfelvételei!

2017. március 15. - 13:20 | Belföld

SME napilap információi szerint az idegen nyelvi érettségi teszt hallásértésének hangfelvételei már kedd estétől elérhetők voltak az interneten.

Idő előtt kiszivárogtak az idegen nyelvi érettségi hangfelvételei!
Fotó: TASR - illusztráció

A Certifikált Oktatási Mérések Nemzeti Intézete (NÚCEM) hivatalos weboldalán már kedd estétől elérhetők voltak az idegen nyelvi érettségi teszt hallásértési feladatának hangfelvételei. A SME úgy tudja, a böngészőben elég megadni a fájlok pontos helyét, és máris elérhetővé válik megközelítőleg 20 dokumentum.

A NÚCEM hivatalos weboldalán az angol, német, francia, orosz, spanyol és olasz nyelvi érettségi hallásértésének szövege is elérhető, külön a B1-es és B2-es szintre vonatkozó hangfelvételek.

Nahrávky sa dajú ľahko stiahnuť na webe NÚCEMu.
Forrás: sme.sk

Az iskolaügyi minisztériumnak már több esetben meggyűlt a baja az idő előtt kiszivárgó feladatlapokkal, illetve megoldókulcsokkal. 2011-ben például a B1-es szintű idegen nyelvi érettségi feladatok megoldásai jelentek meg a Facebookon.

A mostani esettel kapcsolatban egyelőre sem s NÚCEM, sem az iskolaügyi minisztérium nem foglalt állást.

Kedden országszerte megkezdődtek a középiskolákban az írásbeli érettségik. Tegnap szlovák nyelvből írtak tesztet és fogalmazást a diákok, szerdán pedig idegen nyelvből kellett bizonyítaniuk.


SME/para