IDŐJÁRÁS: Csütörtök délután nem kímélnek majd bennünket a viharok

2022. szeptember 7. - 17:59 | Régió

Csütörtök (szeptember 8.) délután Szlovákia legnagyobb részén viharok várhatók. A meteorológusok ezért elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a honlapján.

IDŐJÁRÁS: Csütörtök délután nem kímélnek majd bennünket a viharok
Illusztrációs felvétel (TASR)

Viharok egész Pozsony, Besztercebánya, Trencsén, Nyitra, Nagyszombat és Zsolna megyében előfordulhatnak, továbbá a Poprádi és a Rozsnyói járásban is. A viharokat heves esőzések követhetik, amelyek során 30 perc alatt akár 20-30 milliméter csapadék is leeshet, valamint jégeső is előfordulhat. A széllökések sebessége 65 és 85 km/óra között alakul.

Az SHMÚ figyelmeztetett: a vihar korlátozhat bizonyos tevékenységeket, veszélyt jelenthet az egészségre, és kisebb károkat okozhat. Emlékeztetett: az eső és a szél miatt átmenetileg megemelkedhet a patakok vízszintje, és kár keletkezhet a növényekben és az épületekben, a jég pedig szintén a növényekre jelenthet veszélyt. „Az utakon felgyülemlő összefüggő jégréteg átmenetileg korlátozhatja a közlekedést” – tették hozzá a meteorológusok.

TASR

Címkék: vihar, esőzés, időjárás