IDŐJÁRÁS: Nem lesz kíméletes velünk az időjárás szenteste napján

Havat ugyan nem kapunk, de lesz helyette eső és szél. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése vasárnap éjszakára és hétfőre.


Forrás: SHMÚ

ÉJSZAKA:

Túlnyomóan felhős lesz az égbolt. Az ország egész területén esőre van kilátás, csupán a magasabban fekvő területeken, az ország északi részén várható havazás. Az éjszakai minimumok 4 és -1 Celsius-fok között alakulnak. Mérséklet lesz a délnyugati szél, legfeljebb 25 km/órás széllökésekkel.

HÉTFŐ:

Borúsan, csapadékkal indul szenteste napja: az ország déli, nyugati részén eső, az északabbi régiókban havazás várható. A délutáni órákban fokozatosan felszakadozik a felhőzet és megszűnik a csapadék. A nappali csúcsértékek 0 és 5 Celsius-fok között alakulnak, de az ország nyugati részén akár 8 fokot is mérhetünk. Megerősödik az északi szél, ereje akár a 40-60 km/órát is elérheti.

Az SHMÚ Aladin modelljének előrejelzése szerint Dunaszerdahelyen és környékén december 24-én 5 Celsius-fokos nappali csúcsérték várható, éjszaka pedig -2 fokot mérhetünk majd. A reggeli, délelőtti órákban túlnyomóan felhős lesz az égbolt, délután azonban rövid időre akár már a nap is kisüthet. Csapadék eső formájában várható: az előrejelzés szerint egészen déli 12 óráig esni fog, délután pedig már nem várható csapadék. A szél azonban egész nap fújni fog: 30 km/órás légmozgás várható a Dunaszerdahelyi járásban, a széllökések ereje azonban elérheti az 40-55 km/órát is.

shmu/para