Időpontot kaptak a dél-szlovákiai drogbárók, mikor szembesülhetnek a bűneikkel

2020. augusztus 7. - 11:01 | Belföld

A Specializált Büntetőbíróság szeptember 10-re tűzte ki a Slavomír W. köré csoportosuló, Szered, Galánta, Nagyszombat és Nyitra környékén működő kábítószeres bűnszervezet tagjai ügyének tárgyalását. Tíz személy áll bíróság elé, és az ügyészség nem kevesebb mint 20-25 éves - sőt, életfogytiglani - büntetést kér a banda tagjaira.

Időpontot kaptak a dél-szlovákiai drogbárók, mikor szembesülhetnek a bűneikkel
Illusztráció

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Szered és környéke ismert a drogdílerek intenzív tevékenységéről, nem egyszer csapott le már az ottani ténykedésre a NAKA. Slavomír W. 2018-tól épp egy ilyen akció után került előzetes letartóztatásba.

2018. december 13-án a rendőrség a Venal nevű akció keretén belül csapott le a bűnbandára, akkor 19 személyt gyanúsítottak. Azzal gyanúsították őket, hogy minimálisan 2015-től jelentős mennyiségű tablettát biztosítottak be Lengyelországból metamfetamin előállítására. 4,8 millió euró értékű tablettából gyártottak le a fekete piacon több mint 16 millió eurót érő, 480 kg pervitint.

Tavaly április végén a Lev elnevezésű akció keretén belül csapott le a rendőrség Szereden, három személyt vettek őrizetbe. Azt követően május végén ütöttek rajta a Venal 3 nevű akció során Nyitrán a bűnbanda további tagjain, akik közül 16 személyt gyanúsítottak meg bűnszervezet alapításával, 12-t közülük kábítószer-kereskedelemmel is. A letartóztatott személyek között volt a Pénzügyi Hatóság bűnügyi hivatalának egy rendőre is.

(noviny.sk/SITA)

Címkék: Slavomír W., Szered