Idős néniket támadott meg és rabolt ki két tuskó tini

2019. szeptember 6. - 12:06 | Régió

A 16 éves Kristián először egyedül indult portyázni, majd bevette egy vele egykorú társát, Eriket is. Mindketten rendőrkézre kerültek.

Idős néniket támadott meg és rabolt ki két tuskó tini
Illusztráció

Augusztus végén a kassai kamasz, Kristián azzal ütötte el az idejét, hogy idős asszonyokat támadott meg. Elsőként egy 73 éves asszonyt a kassai Nyugat lakótelepen. A néni éppen bement volna a házába, a bejárati ajtót nyitott, amikor a suhanc ott termett mögötte és elkezdte rángatni a táskáját. Sikerült ellopnia, az anyagi kár 400 euró. Az idős néni közben elesett és megsérült - tájékoztatott a történtekről Lenka Ivanová kerületi rendőrszóvivő.

Ezt követően a városi busz egyik megállójában szemelt ki egy másik idős asszonyt. A 70 éves nővel ismét a táskáért harcolt, meg is szerezte. 250 euróval távozott, a néni pedig két hétig lábadozni kényszerül a támadás során szerzett sérülések miatt.

Augusztus utolsó napjaiban már maga mellé vette a szintén 16 éves Eriket, akivel megtámadtak egy 75 éves asszonyt. Fejbe verték, aminek következtében ő a földre zuhant és súlyosan megsérült. Felépülése minimálisan hat hétig eltart majd. A fiatalok 500 eurós anyagi kért okoztak az asszonynak.

A rendőrök azóta elkapták és meg is gyanúsították őket a rablások elkövetésével. Felnőttnek ilyen bűntényért 7-től 12 évig terjedő börtön járnak, de mivel ők fiatalkorúak, a büntetési tarifa feleződik. Kristián esetében az ügyben eljáró nyomozó javaslatot tett a vizsgálati fogságba helyezésére.

(Nový Čas)

Címkék: rablás, krimi, kassa