Idős nőket szólított le, majd letépte a nyakláncukat a szlovák férfi - még egy darabig biztosan a rácsok mögött marad

2023. január 4. - 07:58 | Külföld

MAGYARORSZÁG - Újra meghosszabbították annak a szlovák férfinak a letartóztatását, aki idős nők nyakából tépte ki az aranyláncaikat, majd elmenekült a helyszínről.

Idős nőket szólított le, majd letépte a nyakláncukat a szlovák férfi - még egy darabig biztosan a rácsok mögött marad
A fotó illusztráció! (TASR)

A férfit még 2022 januárjában tartóztatták le Komárom-Esztergom megye környékén, azóta előzetes letartóztatásban van. A bűncselekményeket az azt megelőző évben követte el, a hatóságok szerint először egy 79 éves nőt szólított le az utcán, azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen. Miután elment a hölgy mellett, visszafordult és kitépte nyakából az aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt. A nő könnyebb sérüléseket szenvedett el.

A második áldozat egy 67 éves nő volt, egy társasházban történt meg az eset, mikor a hölgy odafordult a férfi felé, az egy gyors mozdulattal kitépte áldozata nyakában lévő két aranynyakláncot, a rajtuk lévő négy aranymedállal együtt. Az egyik aranynyakláncból egy mintegy 10 centiméter hosszú darab a hölgy ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat azonban a tolvaj magával vitte.

A férfi kerek egy éve előzetes letartóztatásban van, a tárgyalás időpontjáról ezidáig nem adtak tájékoztatást.


(kemma.hu)