IFJÚ SZIVEK: Rangos elismerésben részesült Hégli Dusan Avignonban

Az Ifjú Szivek Táncszínház művészeti vezetője és koreográfusa, Hégli Dusan rangos elismerésben részesült pénteken az avignoni fesztiválon.

Több mint ezer darabból és 150 jelöltből a zsűri Hégli Dusannak ítélte oda az avignoni fesztivál Prix Tournesol-díját a Finetuning előadásért.

„Általában olyan darabokat választanak a jelöltek közé, amelyek aktuális problémákkal foglalkoznak: az emberiséggel, környezetvédelemmel, kisebbségi jogok védelmével, esélyegyenlőséggel vagy antirasszizmussal. A fesztiválon szereplő több mint ezer darabból 150 jelöltet választottak ki, ebből a tánc és test kategóriában mi kaptuk a díjat“ – nyilatkozta a Paraméternek Hégli Dusan.

Az Ifjú Szivek koreográfusa hozzátette, az értékelésben kiemelték a darab poetikáját, illetve, hogy milyen magas művészi fokon mutatja be mindezt a darab. „Megjelenik benne a családon belüli erőszak, a nő-férfi viszony, kissé a tradicionalizmus és a modern határán mozog“ – tette hozzá.

Az Ifjú Sziveknek vasárnap lesz az utolsó fellépése az avignoni fesztiválon – ez lesz a táncszínház huszonegyedik előadása a fesztivál kezdete óta.


(fl)