Igazgatókat keresnek dunaszerdahelyi, somorjai és galántai középiskolák és intézmények élére

2019. március 7. - 13:55 | Régió

A Nagyszombat megye által kiírt pályázatok némelyikének határideje március 13., másoké március 18. vagy 25.

Igazgatókat keresnek dunaszerdahelyi, somorjai és galántai középiskolák és intézmények élére
A dunaszerdahelyi Vámbéry gimi (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Összesen nyolc, a megye hatáskörébe tartozó középiskola és öt egyéb intézmény igazgatói pályázata van még folyamatban. Bizonyos időközönként a törvény szerint kötelező kiírni újabb pályázatot, ez viszont természetesen nem jelenti azt, hogy igazgatócsere várható, de még azt sem, hogy a jelenlegi igazgatóknak kihívói akadnak. Mindenesetre a pályázatok lejárta után érdeklődünk majd az illetékeseknél a jelentkezők számáról.

Dunaszerdahelyen a Vámbéry Ármin Gimnázium (jelenlegi igazgató: Zirig Ferenc), a Vidékfejlesztési Szakközépiskola (Szabó László), az Egészségügyi Középiskola (Sipos Éva), az Építészeti Szakközépiskola (Homoly Éva), valamint a Szabó Gyula 21 Szakközépiskola (Molnár Ilona) az érintett tanintézmény.

A gimnázium esetében a határidő március 13., a vidékfejlesztési és az egészségügyi esetében március 18., míg a Szabó Gyula 21 és az építészeti esetében március 25. A pályázat tartalmazza azt is, hogy a tarifatáblázat szerint ezen iskolák igazgatói 927,50 és 1038,50 € közti jövedelemre jogosultak.

Dunaszerdahelyen az iskolákon kívül pályázatot írtak ki a Csallóközi Múzeum (Zsigmond Tibor), a Csallóközi Népművelési Központ (Jana Svetlovská), illetve a Csallóközi Könyvtár igazgató posztjára, utóbbit megbízott igazgatóként Lacza Ilona vezeti. Ezek mindegyikénél március 13-i a határidő, a bértáblázat szerint pedig 806 és 967,50 euró közötti lesz, amihez még jöhet igazgatói pótlék és egyb személyes jutalom.

További iskolák a régióban, amelyek igazgatói posztjára pályázni lehet, a somorjai szlovák tannyelvű M. R. Štefánik Gimnázium (Edita Lysinová), a galántai, szintén szlovák Janko Matúška Gimnázium (Peter Černý), valamint a szintén galántai Műszaki Szakközépiskola (Ivan Igrici).

Az érdeklődők megpályázhatják ezenkívül a Galántai Könyvtár (Štefan Polák) és a Galántai Népművelési Központ (Knapp Margit) vezetői funkcióját is.

A galántai műszakit leszámítva, mely esetében március 25-ig lehet jelentkezni, a többi esetében március 13. a határidő, és itt ugyanazok a bértarifák érvényesek, mint a fentieknél a középiskolai, illetve kulturális intézmény igazgatói esetében.

(SzT)