Igazi kincsre bukkant a hajléktalan nő egy eldobott kabát zsebében – egy pillanat alatt megváltozott az élete

2020. január 16. - 11:13 | Régió

Hatalmas örömben lehetett része egy 52 éves nőnek, aki 15 éve él hajléktalanként Nagyszombatban.

Igazi kincsre bukkant a hajléktalan nő egy eldobott kabát zsebében – egy pillanat alatt megváltozott az élete
Forrás: Cas.sk

Janának hat gyereke van partnerétől, de egyikük sem gondoskodik róla. A barátja rendszeresen verte őt, majd amikor kiszabadult a börtönből, a férfi utcára rakta a nőt. Jana azóta hajléktalanként él, mindent megtesz azért, hogy legyen mit ennie és ne fagyjon meg télen.

A napokban azonban rámosolygott a szerencse. A nő egy gyűjtőudvarban kapott egy zsák ruhát. Talált benne egy kabátot, amelynek a zsebében öt darab 500 eurós volt.

Jana nagyon megörült a pénznek, de először azt hitte, hogy hamisítványok, ezért ellenőriztette őket – kiderült, hogy valódiak. A nő a pénzen egy hónapra szállást bérelt egy panzióban. „Boldog vagyok, hogy végre melegben lehetek, tévét nézhetek, lezuhanyozhatok és meleg teát ihatok” – mondta a Nový Časnak a nő.

Róbert Bános ügyvéd szerint, mivel a kabátot egy gyűjtőudvarba vitték, ahol az emberek megszabadulnak dolgaiktól, valamint, ha az illető azzal a szándékkal adta le a kabátot a pénzzel együtt, hogy máson segítsen, akkor ilyen esetben nincs szó elvesztett tulajdonról.

 

Cas.sk/para