Igor Matovič, mennybemenetele előtt!

Barak László | 2021. március 28. - 23:03 | Vélemény

„A nagyhét előestéjén, amelyet a szenvedés, az áldozat és a megbocsátás jelképeként ünnepelünk, úgy döntöttem, hogy teszek egy gesztust azoknak az embereknek, akik követelték a miniszterelnöki lemondásomat” – szóla elesett, megvezetett népéhez Igor Matovič virágvasárnap délutánján.

Igor Matovič, mennybemenetele előtt!
Középkori festő műve - illusztráció

Lucifer legyen, akinek nem az jön le az idézett evangéliumból, hogy elkövetője a közép-európai szlávság Jézusának státuszára tör. Egyszerűbben szólva, azt üzeni Szlovákia távozóban levő miniszterelnöke, nem lehet más ő, mint maga a messiás király. Aki úgy fogja felszabadítani a covid fogságában tengődő népét, mint ahogy Jézustól várta a római iga lerázását anno a hozsannázó tömeg. Amikor szamárháton bevonult Jeruzsálembe virágvasárnap.

Tudvalévő, mi történt eme katartikus, emblematikus bevonulás után. A nagypénteki kereszthalál, ugye...

Még mielőtt bárki nagyon kétségbe esne az aktuális nagyhét lehetséges szlovákiai történései miatt, bizony mondom néktek, a nagypénteket majd most is nagyszombat, és százszor hozsánna, a feltámadás húsvétvasárnapja követi... Aztán valamivel később, ahogy az meg van írva, a mennybemenetel!

U.i.: Kéretik majd nem firtatni eme keresetlen sorok olvastán, orvos látta-e, aki ilyeneket képes írni! Elvégre az sem lett itt firtatva, alá kell-e vetni elmeorvosi vizsgálatnak a közszereplőt, akinek szamara sincsen...