Igor Matovič nem zárta ki, hogy megegyezik a Demokrata Párttal

2019. november 16. - 11:11 | Belföld

Az ellenzéki parlamenti pártok elutasították az együttműködést a Demokrata Párttal (Demokratická Strana), amely ugyanakkor tárgyalásokat folytat az OĽaNO elnökével, Igor Matovičcsal – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Jana Kiššová, DS párt tagja.

Igor Matovič nem zárta ki, hogy megegyezik a Demokrata Párttal
Fotó: TASR – Martin Baumann, Pavol Zachar

Hozzátette: mindent megtesz azért, hogy a demokratikusan gondolkodó szavazók voksai ne vesszenek el. „Még folynak az egyeztetések, meglátjuk, milyen eredménnyel” – nyilatkozta Kiššová.

Kiemelte, pártjuk felelősségteljesen szeretné megmérettetni magát a jövő februári parlamenti választáson.

„Megszólítottuk az összes ellenzéki pártot az együttműködés reményében, de ezt a lehetőséget mindannyian elvetették”

– nyilatkozta.

Igor Matovič a 2020-as parlamenti választási kulcsfontosságúnak nevezte a maffiával folytatott harcban. Nem zárta ki, de nem is erősítette meg, hogy a DS-el való párbeszéd folytatódni fog, mint ahogy azt sem, hogy végül a SaS-ból távozott képviselők felkerülnek az OĽaNO jelöltlistájára.

Arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy ezzel magára haragítja Richard Sulíkot, a SaS elnökét, Matovič azt válaszolta, amíg a SaS-ban nem csitulnak a kedélyek, nem tesz ajánlatot senkinek. De a helyzet azóta kicsit változott, ugyanis a pártból távozottaknak azóta saját politikai identitásuk van, és fennáll a veszély, ha önálló pártként indulnak, a szavazatok, amelyeket a választóktól kapnak, elvesznek.

„Mindenkinek jogában áll tárgyalni, akivel és amiről csak akar”

– reagált Richard Sulík Igor Matovič és Jana Kiššová kijelentéseire.

TASR/para

Címkék: OĽaNO, Demokrata Párt