Így dolgozott Fico éjjeli műszakos munkásként - FOTÓK

Robert Fico miniszterelnök, ahogy megígérte, lehúzta a 8 órás éjjeli műszakot az autógyárban.

Így dolgozott Fico éjjeli műszakos munkásként - FOTÓK
Fotó: TASR

A kormányfő tisztában van vele, hogy egyes szlovákiai vállalatok hatalmas ellenállást fognak tanúsítani az éjszakai munkáért járó bérek javasolt emelése ellen.

Fico a lozornói ipari parkban található IAC Group (Slovakia) társaság autógyárában húzott le egy éjjeli műszakot szombaton 22 órától vasárnap reggel 6 óráig.

"Bízom benne, hogy a javaslatot elfogadja a parlament" - jelentette ki Fico a műszakot követően. Elmondása szerint a munkások, akikkel az éjszaka együtt dolgozott, örülnének, ha megemelnék az éjszakai munkáért járó fizetést.

A miniszterelnök elmondása szerint az éjszakai műszak alatt megközelítőleg 500 úgynevezett hegesztett sínt készített el, amelyeket az autóajtók borításánál használnak fel. "A miniszterelnök úr remekül dolgozott, mivel a kezdő munkások általában 300-350 ilyen listát készítenek el egy műszak alatt. A miniszterelnök úr 497 sínt készített el, ami megsüvegelendő ahhoz képest, hogy életében először végzett ilyen munkát" - értékelte Fico munkáját Peter Žatkulák, a vállalat igazgatója.

A kormányfő ezzel szolidaritását akarta kifejezni azok iránt, akik kénytelenek éjszakánként, hétvégenként és az ünnepnapokon is dolgozni.

További fotókért kattints a képre!

tvnoviny.sk/para