Így jutottak hozzá hatalmas vagyonukhoz a szlovákiai milliomosok

2017. június 1. - 12:24 | Belföld

Már hat éve egy felmérésben figyelik a szlovákiai milliomosokat, amiben az alanyok önszántukból vesznek részt. Többek között azt is megtudhatjuk belőle, hogyan gazdagodtak meg, illetve hogyan értékelik az aktuális politikai és gazdasági történéseket.

Egyáltalán nem újdonság, hogy Szlovákiában is találunk olyan embereket, akiknek hat nulla található a számlájukon. Közülük csak kevesen örökölték a hatalmas összeget – a többiek saját kezűleg dolgoztak meg a pénzért.

„A meglévő adatok alapján elmondható, hogy alig valamivel több mint tízezer dollármilliomos él Szlovákiában” – tájékoztatott Stanislav Pánis, a J&T Bank elemzője. A felmérés igazgatója szerint a szlovákiai dollármilliomosok szívesebben mutatják meg gazdagságukat, mint a csehek.

A felmérés szerint a férfi milliomosok többen vannak, mint a nők: az adatok alapján a szlovákiai milliomosok 96 százaléka férfi. A szlovákiai dollármilliomosok átlagéletkora 52 év. „Ez azt tükrözi, hogy beletelik egy kis időbe, míg megkeresnek ekkora összeget. Ennek ellenére, a szlovákiai dollármilliomosok viszonylag fiatalok, mivel a világon a milliomosok átlagéletkora 64-66 év” – állapította meg Anna Macaláková, a J&T Bank igazgatója.

Úgy, mint az előző években, most is megmutatkozott, hogy a hazai milliomosok inkább a biztonságos befektetést részesítik előnyben: a legtöbb milliomos külföldi részvényekben utazik. Arra a kérdésre, hogy mennyit kellene keresniük ahhoz, hogy befejezzék a munkát, 63 százalékuk úgy felelt: dolgozni fognak mindig.

noviny.sk/para

Címkék: milliomos, Szlovákia