Így kell fűteni, hogy ne menjen rá a gatyánk is

2022. szeptember 30. - 12:49 | Belföld

Az emelkedő energiaárak arra késztetnek mindenkit, hogy csökkentség a fogyasztásukat. A viszonylag nagy befektetést igénylő intézkedések mellett a fogyasztói szokások megváltoztatásával azonnali megtakarításra nyílik lehetőség.

Így kell fűteni, hogy ne menjen rá a gatyánk is
Fotó: Pixabay - illusztráció

Például egy helyiség hőmérsékletének egy Celsius-fokkal történő csökkentése akár hat százalékkal csökkenti az energiafogyasztást – figyelmeztetett az MHTH állami hőszolgáltató.

„Szabályozza a helyiségek hőmérsékletét a radiátorokon található termosztatikus szabályozóval – tanácsolja Andrea Devánová, az MHTH marketing- és kommunikációs vezetője. A szobákban a megfelelő hőmérséklet 21 fok, az alváshoz meg állítólag18 Celsius-fok is elegendő. A tavaszi és őszi átmeneti időszakokban a fűtés helyett meg érdemes melegebb ruhát hordani.

Devánová hozzátette: a fűtéssel közvetlenül összefüggő költségek csökkenéséhez hozzájárul a radiátorok légtelenítése, mivel a vezetékekben lévő levegő tíz százalékkal növelheti a költségeket. A helyiségek temperálása is fontos. Ezért a radiátorokat nem szabad teljesen kikapcsolni otthonról való távozáskor, mivel a hideg helyiségek felfűtése drágább mulatság.

(Cas)