Így lehet átverni a telefonos ujjlenyomat-olvasót

2016. március 9. - 21:11 | Tech

Egy simai irodai nyomtatóval, és egy könnyen beszerezhető tintafajtával simán beléphetünk mások telefonjába is - írja a 24.hu.

Sokan gondolhatják úgy, hogy az ujjlenyomat-azonosítás az egyik legbiztosabb módja annak, hogy illetéktelenek ne tudjanak a telefonunkba belépni.

Azonban az ujjlenyomat-azonosító is átverhető, és semmi extra dolog nem is kell hozzá. Elég egy hétköznapi nyomtatóval és konduktív tintával ki tudjuk nyomtatni az ujjlenyomatunkat, amit a telefonok azonosítói el is fogadnak.

A Michigani Állami Egyetem kutatói jöttek rá az átverésre: “először a bal mutatóujjal kísérleteztünk, és 2D-s nyomtatott ujjlenyomatot használtunk, hogy kipróbáljuk az ujjlenyomat-azonosító rendszert. Ezt követően több ujjal is próbálkoztunk, és azt találtuk, hogy mindkét telefonnál működött a módszer”.

Az egyetem kutatói Samsung és Huawei telefonon próbálkoztak, és mindkettőnél működött. A fentebb leírt módszerhez a tolvajnak meg kell szereznie a nagy felbontású ujjlenyomatunkat, így nem annyira biztos, hogy szélesebb körben elterjedne ez a megoldás.

24.hu