Így néz ki a jogosítvány, amelyet a nem létező nagymegyeri járási rendőrkapitányságon állítottak ki

A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán közzétette a hamis jogosítványokról készült képeket.

Amint arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt hetekben két alkalommal is meggyűlt a bajuk a jogosítványhamisítókkal a nagymegyeri rendőröknek.

Az egyik esetben egy 57 éves dunaszerdahelyi járásbeli férfit állítottak meg a nagymegyeri rendőrök szeptemberben.

A közúti ellenőrzés során a sofőr hamis jogosítványt adott át a járőröknek. Bár az ellenőrzés az esti órákban zajlott, a rendőröknek hamar feltűnt, hogy hamisítvánnyal van dolguk, feltételezésük pedig be is igazolódott.

Egy másik esetben a hazai rendőrök magyarországi kollégáiktól kaptak egy hamis jogosítványt. A 37 éves szlovák állampolgárt Budapesten állították meg a rendőrök, mert nem használt biztonsági övet. A rendőrök megállapították, hogy a Škoda Octaviát vezető férfi ittas volt: szervezetében 0,73 ezrelék alkoholt mértek.

A magyarországi rendőrök bevonták a férfi jogosítványát, majd elküldték azt az illető állandó lakhelyének rendőrkapitányságára. Miután átvették az iratot, megállapították, hogy a jogosítvány hamis. Az állt rajta, hogy a valójában nem is létező „nagymegyeri járási rendőrkapitányságon” állították ki. Az egyetlen, ami eredeti volt, és igazolta a sofőrt, az a dokumentumon lévő képe volt.


(parameter)