Így növelheted jelentősen webáruházad forgalmát

2021. február 25. - 10:41

Az internetes webáruházak sűrűjében egyre nehezebb és költségesebb dolog eredményesen jelen lenni. Ahhoz, hogy egy webshop ne csak fennmaradjon, hanem nyereséges is legyen, el kell érnie a célközönségét. Azoknak az internetes boltoknak van könnyebb dolga, akik biztosan megjelennek a keresési listákon. Sőt, nem csak megjelennek, hanem vásárlásra is ösztönzik a felhasználókat.

Így növelheted jelentősen webáruházad forgalmát

Felesleges marketingkiadások

Számos olyan reklámfelület és hirdetési lehetőség van, amellyel a webáruházakat célozzák meg. Azonban sok esetben ezek nem hozzák meg a várt sikert, a remélt bevételnövekedést. Fontos, hogy a lehető legpontosabban mérjük fel a célközönségünket.

A keresési felületek segítik ebben a webáruházakat. Azonban nem mindegy, hogy milyen anyagi feltételekkel biztosítják az előkelő helyezést a találati listákon. A Wsfind egy olyan, webáruházakat összesítő és termékeket összehasonlító oldal, melynek célja, hogy eladó és vevő egymásra találjon.

Akkor fizetsz, ha rád kattintanak

Sok webáruház küzd azzal a jelenséggel, hogy az internetes hirdetésekre szánt pénz nem térül meg. Ennek az az oka, hogy sok hirdetési felületen akkor is fizetni kell, ha a felhasználók csupán látják a hirdetést. Ez azonban kevés ahhoz, hogy gyarapodjon a vállalkozásunk. Ehhez el kell érnünk, hogy kattintsanak a marketingmegjelenéseinkre.

Ha ez nem történik meg, akkor felesleges volt a hirdetésre szánt kiadásunk. Az igazán költséghatékony hirdetések esetén csak akkor kell fizetnünk, ha valóban elértük a vásárlóinkat. Vagyis nem csak a hirdetésre, hanem a termékekre is kíváncsiak.

A vevők célzott elérése

A webáruházak számára nagyban megkönnyítik a vevőik elérését a különböző összehasonlító felületek. Ezeken az weboldalakon a vevők konkrét termékekre keresnek rá. A találati lista pedig megmutatja nekik, hogy melyik webshopban és milyen áron érhető el a keresett cikk.

Az a webshop, amelyik megjelenik ezeken a listákon, nagy lépést tett a vevői felé. A keresőszavak alapján viszonylag pontosan meghatározható az egyes webáruházak célközönsége. A vevők ráadásul minél több információt kapnak, annál nagyobb eséllyel vásárolnak is. Érdemes tehát a webáruházat üzemeltetőknek megfontolni az összehasonlító oldalak adta lehetőségeket.

A vásárlók helyzete is jóval könnyebb

Az olyan weboldalak, mint a Wsfind, nem csak a webáruházak hanem a vevők helyzetét is megkönnyítik. Minél több terméket hasonlíthatnak össze, annál nagyobb az esélye annak, hogy pontosan azt a cikket vásárolják meg, amire szükségük van.

Emellett a legtöbb vevő számára kulcskérdés a vételár. Minél több webáruház ajánlatát látják, annál valószínűbb, hogy a legkedvezőbb árat is megtalálják. Ezáltal a vásárló és a webshop is elégedett lesz. Igazi win-win helyzet, amiből mindenki profitál. Ráadásul a webshopok számára marketingszempontból hatékony és takarékos megoldást jelent ez a fajta megjelenés.

(PR-cikk)