Így reagált a Híd és az MKP az új magyar párt megalakulására

A Híd szerint Simon a 153. reménybeli vezető Szlovákiában, az MKP nem örül a szétforgácsolódásnak.

Így reagált a Híd és az MKP az új magyar párt megalakulására
Fotó: Paraméter

„Simon Zsoltnak, mint minden állampolgárnak, joga van ahhoz, hogy politikai pártot alapítson. A bejelentett politikai pártok aktuális listája alapján ő a 153. reménybeli vezető Szlovákiában” – olvasható a Híd közleményében, amelyet a Magyar Fórum megalakulásával kapcsolatban adtak ki.

A lehetséges együttműködéssel kapcsolatban a Híd egyelőre nem reagált, szerintük Simon korábbi kijelentései alapján az újonnan megalakult párt valószínűleg nem mutat majd érdeklődést az együttműködés felé.

A Híd szóvivője, Debnár Klára elmondta, miután megalakul a párt, nemcsak az derül ki, hogy ki és mi ellen akarnak politizálni, hanem az is, hogy mi mellett foglalnak állást.

Az MKP közleményében az áll, bár mindenkinek joga van pártot alapítani, aki teljesíti az arra vonatkozó feltételeket, nem örülnek „a magyar közösség szétforgácsolódásának”.

Amint arról korábban beszámoltunk, szombaton Komáromban kezdte meg az új pártja beiktatásához szükséges aláírások gyűjtését a Bugár Béla vezette Hidat még a 2016-os kormányalakításkor faképnél hagyó Simon Zsolt.

Simon szavai szerint a remélhetőleg még idén megalakuló párt, a Magyar Fórum alternatívát jelenthet a szlovákiai magyar szavazók számára. A parlamenti képviselő úgy véli, az országnak változásra van szüksége, és meg kell akadályozni, hogy a magyar szavazatok egy negyedik Fico-kormányt segítsenek hatalomra.


TASR/para