II. labdarúgóliga, 1. forduló: a Komárom–Somorja presztízscsata az idénynyitó slágere

Pénteken két találkozóval rajtol el a II. labdarúgóliga új idénye. A szombati folytatásban a dél-szlovákiai riválisok, a komáromiak és a somorjaiak közönségvonzó presztízscsatája kerül a szurkolók figyelmének fókuszába. Az 1. forduló utolsó párharca vasárnap délelőtt a fővárosban zajlik. 

II. labdarúgóliga, 1. forduló: a Komárom–Somorja presztízscsata az idénynyitó slágere
Samir Nurkovics (a labdával) az új idényben már nem viseli a „violák” mezét

A nyári holtidényben mindkét dél-szlovákiai klubnál élénk játékosmozgást tapasztaltunk. A komáromiaktól nyolc játékos igazolt el. Köztük az elmúlt évad gólkirálya, Samir Nurkovics, aki társbérletben a máriatölgyesi Vujeseviccsel 23-szor volt eredményes. A hiányzók listáján többek között Domonkos Kristóf, Mészáros Ádám és Erik Ujlaky nevét is olvashatjuk. Az új szerzemények: Jakub Krela, Slavomír Pagáč, Marek Pittner, Matej Končál, Fokaidis Athanasios, Lazar Knezevics, Chris De Nguidjol, Marek Rigo. A „violákat” vezetőedzőként továbbra is Jozef Olejník irányítja.

A somorjaiaknál lezárult a „brazil korszak”, a DAC farmcsapata lett az STK, melyet Branislav Sokoli személyében új tréner vezet csatába. A játékoskeretben nagy horderejű változások zajlottak. A somorjaiakhoz Magyar, László, Nagy Máté, Leginus, Magyarics, Nagy Péter, Rymarenko, Válek, Pidrucsnyij érkezett. A főpálya talajának felújítása miatt az STK-t szurkolói a Pomléban bajnoki mérkőzésen leghamarabb augusztus közepén buzdíthatják. 

Az 1. forduló műsora:

Július 19. (péntek):

17.30: MFK Dukla Banská Bystrica–MŠK Žilina B (játékvezető: Micheľ).

19.00: FK Železiarne Podbrezová–FC Košice (Kráľovič).

 

Július 20. (szombat):

17.30: KFC Komárom–FC STK 1914 Somorja (Chromý), Tatran Lipt. Mikuláš–MFK Ružomberok B (Ruc), FK Dubnica n/V.–Partizán Bardejov (Marsal).

19.00: FK Poprad–Slovan Bratislava B (Kišš), MFK Skalica–MŠK Púchov (Kačenga).

 

Július 21. (vasárnap):

10.30: FC Petržalka–Slavoj Trebišov (Nemček).

ái