II. labdarúgóliga, 1. forduló: Megcélozzák a felsőházat a komáromiak és a somorjaiak

2021. július 24. - 08:07 | Sport

Szombaton rajtol el a honi második vonal új idénye. A mezőnyben természetesen ott lesznek a komáromiak és a somorjaiak is. Mi több, mindkét dél-szlovákiai klub a legjobbak egyenrangú partnereként a felsőházban szeretne gyökeret ereszteni. A két együttes játékoskerete a nyári holt idényben változott, az STK és a KFC több új szerzeménnyel gyarapodott.

II. labdarúgóliga, 1. forduló: Megcélozzák a felsőházat a komáromiak és a somorjaiak
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A komáromiak új vezetőedzővel, Radványi Miklóssal vágnak neki az évadnak. A rutinos szakvezető pozitívan értékelte a felkészülési időszakban elvégzett edzésmunkát, védencei hozzáállását, az edzőmérkőzéseken mutatott játékot, az eredményeket. A violák Lipóton edzőtáboroztak, hat felkészülési mérkőzésükből ötöt megnyertek, csupán a Vasastól szenvedtek 0:1-es vereséget. Kilenc futballista (Popovics, Faragó, Doktorík, Krela, Pittner, Machara, Parma, Sidibe, Leckéši) távozott, tíz labdarúgó (Šmehyl, Orság, Györgyi, Varga, Horodník, M. Petráš, Rumanský, Ganbayar, Németh T., Juhász R.) érkezett. A jövevények zömmel élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező, vagy másodosztályban megfordult futballisták. A tréner reálisnak tartja, hogy a KFC a tabella jobbik felében szerepeljen. Egyértelmű: a Radványi-legénység szombaton a Dubnica elleni hazai összecsapáson szeretne győzelemmel kezdeni.

A Michal Kuruc vezetőedző által irányított somorjaiak is elégedettek a felkészülési időszakban elvégzett munkával. A Pomléban zajló rekonstrukciós munkák miatt a dunaszerdahelyi MOL Akadémián, ideális körülmények között zajlott a kék-fehérek felkészülése. A DAC farmcsapataként funkcionáló somorjaiak a klubfilozófia szellemében szeretnének minél több játéklehetőséget biztosítani a DAC Akadémiából kikerült fiatal tehetségeknek. A keretben nem tapasztaltunk nagyobb mozgást, ez alól kivételt képez a kapusposzt, melyen egy hazai fiatal és két új szerzemény vár bevetésre. A rutinos Mezovský visszavonult, a gólerős Rymarenko visszatért a DAC-hoz, Bubák a bősieknél, Valach az 1. FC Košice csapatánál, Švec a liptószentmiklósiaknál folytatja pályafutását. A magyarországi légiósok (Nagy Zoltán és Böndi) hazatértek. A csapat újoncai: Danihel, Gyurákovics, Vrábel, Bahi, Trnovský és Repa. Az STK is felsőházi ambíciókkal vág neki a pontvadászatnak. A somorjaiak is nagy hangsúlyt helyeznek a nyitányra, szombaton Bardejovból nem szeretnének zsákmány nélkül hazautazni.

Az 1. forduló műsora:

Július 24. (szombat)

17.00: KFC Komárom–FK Dubnica (jv.: Chromý), Partizán Bardejov–FC STK 1914 Somorja (Kolofík), Námestovo–MFK Dukla Banská Bystrica (Sedlák), FK Humenné–Železiarne Podbrezová (Ježík), Slavoj Trebišov–FC Petržalka (Marsal).

Július 25. (vasárnap)

10.30: ŠK Slovan Bratislava B–FC Košice (Libiak), MŠK Žilina B–MŠK Púchov (Choreň).

11.00: FC Rohožník–MFK Skalica (Mastiš).

(ái)