II. labdarúgóliga, 1. forduló: A somorjaiak Zsolnán, a komáromiak Zólyombrézón rajtolnak el

2020. július 31. - 14:08 | Sport

Ma Poprádon az 1. fordulóval rajtol el a pontvadászat új idénye a honi második vonalban, melynek győztese a Fortuna Ligába kerül, a második helyezettje pedig osztályozót játszik a Fortuna Liga utolsó helyezettjével az élvonalba kerülésért. 

II. labdarúgóliga, 1. forduló: A somorjaiak Zsolnán, a komáromiak Zólyombrézón rajtolnak el
Fotó: Őrt Tibor illusztrációs felvétele

Ami a kiesők számát illeti, a II. ligától három csapat búcsúzik az idény befejezését követően.

A rájátszás utáni szünet csupán tizenkilenc napig tartott. Az elsőségért vívott harcban hat alakulat volt érdekelt, a többi együttesnek viszont több ideje maradt a zavartalan felkészülésre. Ami a mezőnyt illeti, foghíjassá vált. A rózsahegyi MFK fakócsapata ugyanis nem jelentkezett a bajnokságba, ennek tudható be, hogy hetente egy kollektíva szabadnapos lesz. A besztercebányai stadion rekonstrukciója miatt a Dukla együttese ősszel Zólyomban játssza hazai bajnoki párharcait. A DAC farmcsapataként funkcionáló somorjaiak vendéglátóként a Pomléban 10.30 órai kezdettel vasárnaponként matinét rendeznek. A mezőny másik farmcsapata az FC Petržalka lesz, mely ezentúl a nagyszombati Spartakkal kooperál.

A koronavírus-járvány miatt a futballpályákon elrendelt korlátozások (nézőszám, ülésrend) továbbra is érvényben maradnak. Ami a sporttechnikai rendelkezéseket illeti, az új idényben is öt cserelehetőség áll az edzők rendelkezésére. A csapatok összeállításából ezúttal sem hiányozhat egy 21 éven aluli szlovák nemzetiségű futballista.

A komáromi KFC Tóth Gáborral (csatár, legutóbb Ógyalla), Pastorek Józseffel (középpályás, legutóbb Podbrezová), Doktorík Dáviddal (legutóbb DAC U19) és a visszatérővel (Mihajlo Popovic´– védő, legutóbb Skalica) erősödött. Ugyancsak új kerettag Jozef Vajs (legutóbb Ausztria), Martin Šimko (védő, legutóbb Jihlava). A távozók közt van Varjas Zoltán, Ondruš, Begáň, Šipek és Fokaidis. A violák Podbrezován kezdik a pontvadászatot.

A somorjaiaktól elköszönt a csupaszív csapatkapitány, Vladimír Pončák, valamint kapusuk, Juraj Hajdúch. A klubvezetés a kapusposztra a korosztályos szlovák válogatottat, Frederik Valachot szerződtette, a védelem tengelyében pedig a túrócszentmártoniaktól leigazolt Tomáš Stašíknak kínálnak bizonyítási lehetőséget. A kék-fehérek gólvágója az új idényben Ernest Boateng lehet. Érdekesnek találtuk, hogy a csallóközi kék-fehérek vezetőedzője, Ján Blaháč bajnoki mérkőzéseken eddig veretlenül vette védenceivel az akadályokat, a felkészülési időszakban viszont az összes találkozót elbukta az STK, mely Zsolnán rajtol el.


Július 31. (péntek):

17.00: FK Poprad–Partizán Bardejov (jv.: Ruc).

Augusztus 1. (szombat):

16.30: MŠK Žilina B–FC STK Somorja (Malárik).

17.00: FK Dubnica n/V.–Slavoj Trebišov (Parilák), MFK Dukla Banská Bystrica–Slovan Beatislava B (Jurenka – Zólyom), MFK Tatran Liptovský Mikuláš–FC Košice (Ihring).

18.00: Železiarne Podbrezová–KFC Komárom (Mastiš).

19.00: MFK Skalica–FC Petržalka (Čiernik).

Szabadnapos: MŠK Púchov.

ái