II. labdarúgóliga, 10. forduló: Kupadiadallal hangolt a bajnoki folytatásra a KFC és az STK

2021. szeptember 24. - 11:35 | Sport

A labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) hétközi fordulójában élvonalbeli csapatot búcsúztattak a komáromiak (DAC) és a somorjaiak (Sereď).

II. labdarúgóliga, 10. forduló: Kupadiadallal hangolt a bajnoki folytatásra a KFC és az STK
Őry Tibor illusztrációs felvétele

Érdekesnek találtuk, hogy mindkét alakulat emberhátrányban fejezte be a párharcot, s büntetőkkel harcolta ki a továbbjutást. A kupadiadal minden bizonnyal feltüzelte mindkét kollektíva játékosait, akik a szombati bajnoki folytatásban igyekeznek gyarapítani gyűjteményüket. A Radványi Miklós vezetőedző által vezényelt „violák” újabb presztízscsatát vívnak, ezúttal a kassai FC együttesét fogadják.

A somorjaiak Púchovban vendégszerepelnek. A két kollektíva formájára való tekintettel Michal Kuruc védencei favoritként lépnek pályára a Vág-partiak otthonában.

Egyébként ezúttal is foghíjas forduló zajlik a honi második vonalban, a vendégcsapat játékosainak megbetegedése miatt későbbi időpontban pótolják a Trebišov–Skalica találkozót.


A 10. forduló műsora:

Szeptember 25. (szombat)

14.00: MŠK Žilina B–FC Rohožník (jv.: Kolofík).

15.30: KFC Komárom–FC Košice (Ruc), MŠK Púchov–FC STK 1914 Somorja (Benedik), FK Dubnica nad Váhom–MFK Dukla Banská Bystrica (Malárik), Partizán Bardejov–FK Humenné (Mastiš).


Szeptember 26. (vasárnap)

10.30: FC Petržalka–Železiarne Podbrezová (Ochotnický), Slovan Bratislava B–MŠK Námestovo (Čiernik).

Elmarad: Slavoj Trebišov–MFK Skalica.

ái