II. labdarúgóliga, 11. forduló: Ősszel bevehetetlen erőd a Pomlé

2022. szeptember 30. - 07:50 | Sport

A válogatott selejtezői miatt elrendelt kéthetes szünet után szombaton a 11. fordulóval folytatódik a pontvadászat a honi második vonalban. Ezúttal mindkét dél-szlovákiai együttes hazai pályán csatázik a pontokért.

II. labdarúgóliga, 11. forduló: Ősszel bevehetetlen erőd a Pomlé
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A komáromi KFC szombat délután a Púchov csapatát fogadja. A tabella 4. lépcsőfokán tanyázó Radványi-legénység, egyébként a mezőny legjobban védekező csapata: 10 bajnokin csupán 8-szor rezdült a „violák” hálója.

A somorjai STK vasárnap délelőtt a Pomléban az alsóházban lehorgonyzott zsolnai MŠK-fakóval méri össze a tudását. A trónkövetelő hazaiak csak a három pontot tartják elfogadhatónak az ősszel gyengélkedő vendégek elleni erőpróbán. Michal Kuruc vezetőedző védencei ősszel vendéglátóként minden meccsüket megnyerték.

Egyébként a bevezetőben említett szünetben az edzések mellett mérkőzést is játszott a KFC és az STK. A komáromiak barátságos találkozón 2:2-es döntetlent produkáltal az MTM Mosonmagyaróvár otthonában, a somorjaiak pedig a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 3. fordulójában 2:1 arányban győztek az Érsekújvár elleni idegenbeli összecsapáson.

A 11. forduló műsora:

Október 1. (szombat)

15.00: Tatran Prešov–Spartak Myjava (jv.:Gemzický), FK Pohronie–Slovan Bratislava B (Micheľ), MŠK Považská Bystrica–FK Rača (Benedik), FK Humenné–Slavoj Trebišov (Papuča), KFC Komárom–MŠK Púchov (Chromý).

18.00: FC Košice–FK Dubnica nad Váhom (Parilák).

Október 2. (vasárnap)

10.30: FC STK 1914 Somorja–MŠK Žilina B (Sučka).

15.00: MFC Dolný Kubín–FC Petržalka (Marsal).

ái