II. labdarúgóliga, 13. forduló: A Pomléban a somorjaiak a bajnokaspiráns besztercebányai Dukla skalpjára vadásznak

2020. november 27. - 08:12 | Sport

Kedden két pótolt mérkőzést játszottak a honi második vonalban, ami az újrakezdést rajtját jelentette.

II. labdarúgóliga, 13. forduló: A Pomléban a somorjaiak a bajnokaspiráns besztercebányai Dukla skalpjára vadásznak
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A 13. forduló párharcai, egy mérkőzés kivételével, szombaton és vasárnap zajlanak. Az aktuális forduló előrehozott bajnokiján a Liptovský Mikuláš 2:1 arányban fektette két vállra a Trebišov együttesét.

Mindkét dél-szlovákiai kollektíva hazai környezetben fogadja soros ellenfelét. Szombaton a komáromiak a Dubnica alakulatát fogadják, vasárnap a DAC bővebb keretének labdarúgóit (is) felvonultató somorjaiak az őszi elsőségre törő besztecebányai Dukla csapatával mérik össze tudásukat a Pomléban. A közép-szlovákiaiak gárdájában ott lesz a góllista jelenlegi éllovasa, Róbert Polievka, aki korábban a DAC mezét viselte. Mivel az őszi idényben egy hét leforgása alatt három bajnokit rendeznek, ezért sokat nyomhat a latban a játékosok erőnléte, valamint a pályák talajának állapota.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a klubok futballistáit és a szakmai stábok tagjait rendszeresen tesztelik. Az erőpróbákra nézők jelenléte nélkül kerül sor.

A 13. forduló műsora:

November 25. (szombat):

12.30: KFC Komárom–FK Dubnica nad Váhom (jv.: Nemček), Partizán Bardejov–MFK Skalica (Smolák), FC Košice–Železiarne Podbrezová (Kružliak), MŠK Púchov–FK Poprad (Malárik).

November 26. (vasárnap):

10.30: FC Petržalka–Slovan Bratislava B (Kolofík).

FC STK 1914 Somorja–Dukla Banská Bystrica (Čiernik),

Korábban játszották: MFK Tatran Liptovský Mikuláš–Slavoj Trebišov 2:1.

Szabadnapos: MŠK Žilina B.

ái