II. labdarúgóliga, 26. forduló: Zsinórban ötödször nyerne a Somorja 

2021. április 23. - 11:04 | Sport

Péntektől vasárnapig zajlik a honi második vonal 26. fordulója. Ezúttal a két dél-szlovákiai alakulat vendégként igyekszik gyarapítani gyűjteményét. Egyébként a somorjaiak és a komáromiak egyaránt Pozsonyban lépnek pályára.

II. labdarúgóliga, 26. forduló: Zsinórban ötödször nyerne a Somorja 
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A somorjaiak már péntek délután csatasorba állnak, a pasienkyi stadionban a Slovan-fakó lesz a Kuruc-legénység ellenfele. A csallóközi kék-fehérek az utóbbi hetekben jó teljesítményt produkáltak, zsinórban négy bajnoki találkozón diadalmaskodtak. A DAC farmcsapataként funkciónáló STK futballistái mindent megtesznek annak érdekében, hogy vendéglátóikat két vállra fektessék.

A komáromiak vasárnap délelőtt a ligetfaluiakkal csatáznak a pontokért. Az FC Petržalka egy héttel ezelőtt éppen Somorján (1:3) húzta a rövidet. Ladislav Pecko tanítványai hazai környezetben szeretnék kiköszörülni a csorbát. Németh Szilárd védencei legutóbb vendéglátóként 2:1 arányban győzték le a tőketerebesieket. A mérkőzés kapcsán a „violák” szurkolói még mindig a fiatal tehetség, Szetei bombagólját emlegetik.

A forduló slágere egyértelműen a listavezető besztercebányai Dukla és a kassai FC szombati párharca lesz.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az erőpróbákra továbbra is nézők jelenléte nélkül kerül sor.


A 26. forduló műsora:

Április 23. (péntek)

16.00: Slovan Bratislava jun.–FC STK 1914 Somorja (jv.: Sučka).

Április 24. (szombat)

16.30: FK Dubnica nad Váhom–Partizán Bardejov (Malárik), MFK Dukla Banská Bystrica–FC Košice (Jurenka), FK Železiarne Podbrezová–MŠK Púchov (Micheľ),

MŠK Žilina B–MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Papuča), Slavoj Trebišov–FK Poprad (Benedik).

Április 25. (vasárnap)

10.30: FC Petržalka–KFC Komárom (Valent).

Szabadnapos: MFK Skalica.

ái