II. labdarúgóliga, 27. forduló: Továbbra is zárt kapus meccsek Komáromban és Somorján

2021. április 30. - 20:39 | Sport

Szombaton és vasárnap rendezik a honi második vonal 27. fordulóját, melyen mindkét dél-szlovákiai alakulat vendéglátóként lép pályára. A komáromiak szombaton a pozsonyi Slovan fakócsapatával, a somorjaiak vasárnap délelőtt a Dubnica alakulatával mérik össze tudásukat. Tegyük hozzá, a KFC és az STK a hétvégi mérkőzés esélyese.

II. labdarúgóliga, 27. forduló: Továbbra is zárt kapus meccsek Komáromban és Somorján
Karol Scholtz illusztrációs felvétele

Egyértelmű: szárnyalnak a somorjaiak tavasszal, a kék-fehérek zsinórban öt bajnokit megnyertek, holtversenyben a Radványi Miklós vezetőedző által irányított Podbrezovával a legtöbb pontot szerezték. A tavasz két eminense 10 találkozón 20 ponttal (6 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség) gyarapította gyűjteményét. A legkevesebb gólt a sikereknek köszönhetően a tabella 6. lépcsőfokára került csallóköziek kapták, csupán kilencszer rezdült a hálójuk. Természetesen a Dubnica elleni erőpróbán is győzelemre hajtanak. Ezúttal is zárt kapus meccsen, holott a Közegészségügyi Hivatal rendelete alapján, bizonyos feltételek betartása mellett, korlátozott létszámban ismét visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra.

„A közzétett információk alapján jelenleg csak olyan nézők lehetnének a lelátókon, akik két teszteredményt tudnak felmutatni. A klubunknak azonban nincs módja ellenőrizni az igazolások valósságát. A szurkolóink, ha személyesen szeretnének részt venni a találkozón, akkor csak nagy anyagi áldozat mellett tudnák teljesíteni a feltételeket. Az STK Somorja vezetősége úgy döntött, hogy a jelenlegi helyzet miatt nem teszi lehetővé, hogy a nézők ott lehessenek a vasárnapi Máriatölgyes elleni találkozón. Úgy döntöttünk, hogy a hétvégi meccsről élő közvetítést biztosítunk, hogy a szurkolóink a kétnapos tortúra helyett gond nélkül nézhessék a kedvenceik találkozóját. Elutasítunk a szabadabb élet olyan propagálását, amely a valóságban még több megkötöttséget hoz. Bízunk benne, hogy a döntésünk ellenére hűek maradnak a csapatunkhoz és találkozunk a Pomléban a következő, Szakolca elleni találkozón”

– olvashatjuk az STK klubvezetésének állásfoglalásában.

A komáromiak álláspontja megegyezik a somorjaiakéval, így szombaton a KFC stadionjában sem lehetnek nézők a mérkőzésen. Mindkét klub vezetése arra számít, hogy a két hét múlva esedékes hazai idényzárón a drukkerek már a helyszínen buzdíthatják kedvenceiket.

A komáromiak egyébként legutóbb a fővárosban zsákmányoltak pontokat, szombaton is pozsonyi ellenfelet látnak vendégül. Nevezetesen a kiesőjelöltek zónájában lehorgonyzott Slovan-fakót. A párharc érdekessége, hogy a violák jelenlegi vezetőedzője, Németh Szilárd ősszel még a KFC soros ellenfelét vezette csatába.

A 27. forduló műsora:

Május 1. (szombat)

17.00: KFC Komárom–Slovan Bratislava jun. (jv.: D. Mano), MFK Tatran Liptovský Mikuláš–FK Poprad (Marsal), FC Košice–MFK Skalica (Ruc).

Május 2. (vasárnap)

10.30: FC STK 1914 Somorja–FK Dubnica nad Váhom (Očenáš), FC Petržalka–Slavoj Trebišov (Kolofík).

17.00: MŠK Púchov–MŠK Žilina B (Choreň), Partizán Bardejov–MFK Dukla Banská Bystrica (Somoláni).

Szabadnapos: FK Železiarne Podbrezová.

(ái)