II. labdarúgóliga, 28. forduló: A listavezető besztercebányai Dukla skalpját is begyűjtenék a somorjaiak

2021. május 7. - 21:29 | Sport

Ezúttal egy játéknapon, nevezetesen szombaton zajlik a honi második vonal 28. fordulója, melynek slágere az éllovas besztercebányai Dukla és a focitavasz eminenseként rivaldafénybe került somorjai STK párharca lesz.

II. labdarúgóliga, 28. forduló: A listavezető besztercebányai Dukla skalpját is begyűjtenék a somorjaiak
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A csallóközi kék-fehérek az utóbbi hetekben remekbe szabott teljesítményt produkáltak, zsinórban hat (!) bajnoki találkozón diadalmaskodtak. A DAC farmcsapataként funkcionáló STK futballistái ezúttal is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Fortuna Ligába tartó vendéglátóikat két vállra fektessék. Michal Kuruc vezetőedző védenceinek ehhez gólra, gólokra lesz szüksége. A szárnyaló STK mezében az utóbbi hetekben az együttes gólzsákja, Martin Ramyrenko jeleskedett, aki tavasszal kilencszer talált az ellenfelek kapujába.

A komáromiak Dubnicára látogatnak. A Slovan-fakó elleni sikerük egyben azt jelenti, hogy az új idényben is ott lesznek a II. ligában. A Németh Szilárd által irányított violák fellélegezhettek, a jobb pozíció kiharcolására összpontosíthatnak.

Nagy csatára van kilátás a Podbrezová és a kassai FC megmérettetésén.

A 28. forduló műsora:

Május. 8 (szombat)

10.30: Slovan Bratislava jun.–FC Petržalka (jv.: Choreň).

17.00: FK Dubnica nad Váhom–KFC Komárom (Čiernik), MFK Dukla Banská Bystrica–FC STK 1914 Somorja (Greško), MFK Skalica–Partizán Bardejov (Ochotnícky), Slavoj Trebišov–MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Jurenka), FK Železiarne Podbrezová–FC Košice (Dzivjak), FK Poprad–MŠK Púchov (Libiak).

Szabadnapos: MŠK Žilina B.

(ái)