II. labdarúgóliga, 29. forduló: Folytatnák veretlenségi szériájukat a somorjaiak, feledtetnék a kisiklást a komáromiak

2021. május 14. - 20:27 | Sport

Ezúttal is egy játéknapon, szombaton zajlik a honi második vonal 29. fordulója, melynek műsorán a két dél-szlovákiai együttes hazai idényzárója (is) szerepel.

II. labdarúgóliga, 29. forduló: Folytatnák veretlenségi szériájukat a somorjaiak, feledtetnék a kisiklást a komáromiak
Karol Scholtz illusztrációs felvétele

A tavaszi szezon legeredményesebb csapata, a somorjai STK az élvonalban lehorgonyzott Skalica alakulatát fogadja. A csallóköziek zsinórban hét meccsen nem találtak legyőzőre, s az erdőhátiak elleni megmérettetése igyekeznek folytatni remekbe szabott szériájukat. A DAC farmcsapataként funkcionáló STK mezében az utóbbi hetekben elsősorban Martin Rymarenko került rivaldafénybe, aki tavasszal tíz góllal vállalt kulcsszerepet a Kuruc-legénység szárnyalásában. A somorjai futballhívek arra számítanak, hogy a Pomléban újabb hazai győzelem kerül a jegyzőkönyvbe.

A komáromiak legutóbb osztálykülönbségű vereséget szenvedtek Dubnicán. Ezúttal a Fortuna Ligába tartó besztercebányai Dukla elleni összecsapáson igyekeznek feledtetni a kisiklást. A vendégek sem lazsálhatnak, de számukra a hazaiak mellett kemény ellenfélnek bizonyulat a győzelmi kényszer.

A 29. forduló műsora:

Május. 15 (szombat)

17.00: FC STK 1914 Somorja–MFK Skalica (jv.: Ježík), KFC Komárom–MFK Dukla Banská Bystrica (Ziemba), Slovan Bratislava jun.–Slavoj Trebišov (Valent),

FC Petržalka–FK Dubnica nad Váhom (Mastiš), FC Košice–MŠK Žilina B (Marsal), MŠK Púchov–MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Očenáš), Partizán Bardejov– FK Železiarne Podbrezová (Prešinský).

Szabadnapos: FK Poprad.

ái