II. labdarúgóliga, 30. forduló: A somorjaiak dönthetnek a bajnokról

2019. május 24. - 15:15 | Sport

Drámai végjátékra van kilátás a második vonalban. A négy kiesőt már ismerjük (Lipany, Prešov, Inter, Trebišov) a bajnokról viszont a záróforduló dönt.

II. labdarúgóliga, 30. forduló: A somorjaiak dönthetnek a bajnokról
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A 29. forduló után jobb gólkülönbséggel a Pohronie alakulata vezeti a tabellát, de az éllovashoz hasonlóan a második helyezett Poprad is 58 pontot gyűjtött be. A listavezető a somorjaiak vendégeként csatázik a győzelemért, a trónkövetelő pedig a ligetfaluiakat fogadja.

A Pomléban szombaton tétmérkőzés zajlik a javából, a csallóköziek győzelme, vagy a pontosztozkodás a poprádiakat repítheti a Fortuna Ligába. Ahhoz ugyanis aligha fér kétség, hogy a Magas-Tátra tövében elterülő városban hazai sikerre van kilátás. Amennyiben mindkét bajnokaspiráns begyűjti a három pontot, akkor a feljutóról segédkritériumok döntenek. Érdekesnek találtuk, hogy az egymás elleni mérkőzéseket mindkét érdekelt vendéglátóként 2:1 arányban nyerte. Ebben a tekintetben patthelyzet alakult ki. Azonos pontszám esetén a további mutatók számítanak perdöntőnek.

Elsőként a 30 bajnoki találkozó gólkülönbsége. Ebben az esetben a Pohronie (jelenleg +3) javára billenhet a mérleg serpenyője. De ne vágjunk a dogok elébe. Egy biztos: Somorján (is) nagy csatára van kilátás, melynek végén akár a Pohronie bajnoki címet ünnepelhet a Pomléban.

A komáromiak a III. ligába zuhant tőketerebesieket fogadják. Jozef Olejník edző védencei remélt győzelmükkel javíthatnak a bajnoki tabellán elfoglalt pozíciójukon.

Május 24. (péntek):

17.00: MFK Skalica–FK Dubnica n/V. (játékvezető: Jurenka).

Május 25. (szombat)

17.00: KFC Komárom–Slavoj Trebišov (Papuča), FC STK Fluminense Somorja–FK Pohronie (Pavlík), Odeva Lipany–Inter Bratislava (Marsal), MŠK Žilina B–MFK Tatran Liptovský Mikuláš (Malárik), Lokomotíva Košice–Partizán Bardejov (Straka), FK Poprad–FC Petržalka (Prešinský), Tatran Prešov–Dukla B. Bystrica (Parilák).

(ái)