II. labdarúgóliga, 6. forduló: A hónap mérkőzése (Somorja–Komárom) vasárnap délelőtt a Pomléban

2022. augusztus 19. - 16:21 | Sport

Vasárnap délelőtt nem csupán a forduló slágere, hanem a hónap mérkőzése zajlik Somorján. A Pomléban a hazaiak csallóközi riválisukkal, a komáromiakkal mérik össze tudásukat. Mindkét alakulat a tabella élmezőnyében tanyázik. A DAC fakócsapataként funkcionáló somorjaiak a másodikok, a komáromiak pedig hatodikok a táblázaton. A KFC ráadásul az új idényben még veretlen!

 II. labdarúgóliga, 6. forduló: A hónap mérkőzése (Somorja–Komárom) vasárnap délelőtt a Pomléban
Őry Tibor illusztrációs felvétele egy korábbi STK–KFC találkozón készült

A „violák” szurkolói akár elégedettek is lehetnének, de a gólképtelenség őket is bosszantja. A legutóbbi találkozón, melyen a Radványi-legénység 0:0 arányú döntetlent játszott a homonnaiakkal, többen a csapat egykori gólvágóját, Nurkovicsot emlegették. Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője is tudja, hol szorít a cipő. „A szezon elejét nézve 75%-ban elégedett lehetek. Öt körön keresztül nem veszítettünk, van 9 pontunk, szóval ez egy elég szilárd egyensúly. Másrészt, elégedetlen vagyok a hatékonyságunkkal. Kevés gólt lőttünk, annak ellenére, hogy sok esélyünk volt rá, úgyhogy ezen dolgoznunk kell. De ha összességében nézem, miénk a legjobb védekezés a második ligában, csak a hatékonyságon kell dolgoznunk. Mi a három pontért megyünk, remélem, hogy jó mérkőzés lesz, és mindent megteszünk azért, hogy a rajongóink elégedettek legyenek” – nyilatkozta a rutinos tréner a komáromi fociklub honlapjának.

A somorjaiak az intenzív edzésprogram mellett a csapatszellem megerősítésére is összpontosítottak. Előbb a dunaszerdahelyi Termálparkban strandröplabdáztak, majd a Pomléban gulyáspartin lazítottak. A derbin pedig szeretnének véget vetni Szőcs Laciék veretlenségi (mini)szériájának. Sok nézőre, izgalmas, színvonalas focimatinéra van kilátás a két remek játékerőt képviselő kollektíva párharcán. A szervezők sem tétlenkednek: a találkozót vonzó kísérőprogram színesíti.

A 6. forduló műsora:

Augusztus 19. (péntek)

17.00: Slovan Bratislava B–MFK Dolný Kubín (jv.: Čiernik).

Augusztus 20. (szombat)

10.30: MŠK Žilina B–Tatran Prešov (Chromý).

16.30: FK Dubnica nad Váhom–Rača (Greško), FK Humenné–FC Košice (Marhefka), Slavoj Trebišov–MŠK Považská Bystrica (Marsal), MŠK Púchov–Spartak Myjava (Gemzický).

Augusztus 21. (vasárnap)

10.30: FC STK 1914 Somorja–KFC Komárom (Ziemba), FC Petržalka–FK Pohronie (D. Mano).

(ái)