II. labdarúgóliga: Reális esély van rá, hogy a jövő hét végén ismét bajnoki fordulót rendeznek

2020. november 17. - 11:52 | Sport

Szlovákiában egy hónappal ezelőtt vezették be a koronavírus-járvány elleni szigorító intézkedésket. Ezzel párhuzamosan félbeszakadt, jelenleg szünetel az őszi idény  pontvadászata a honi második vonalban. A kollektívák a 12. fordulót követően vonultak kényszerpihenőre.

II. labdarúgóliga: Reális esély van rá, hogy a jövő hét végén ismét bajnoki fordulót rendeznek
Őry Tibor illusztrációs felvétele

A Központi Válságstáb és a Közegészségügyi Hivatal új rendelkezései alapján a koronavírus-ellenes intézkedések enyhítésén belül néhány bezárást hétfőtől feloldottak. Egyebek mellett a csapatsportok második osztályaiban (jégkorong és foci) is rendezhetnek mérkőzéseket, nézők nélkül.

Profi, vagy félprofi csapatokról lévén szó, a pontvadászat idei folytatása reálisnak tűnik, ugyanis az együttesek a kényszerpihenő heteiben is gyakoroltak.

A II. labdarúgóliga irányításáért felelős bizottság elnöke, Milan Richtárik egyeztetett a klubokkal, majd Szlovák Futballszövetség (SFZ) hivatalos oldalán felvázolta a folytatás forgatókönyvét. Ennek alapján idén még három bajnoki fordulót rendeznének. Konkrétan a 15., 16. és a 17. forduló mérkőzéseit, valamint az MŠK Žilina B két elhalasztott bajnoki párharcát játszanák le még ebben az esztendőben. A testület a füves pályákon zajló párharcokra összpontosít. A november végi, december eleji focicsatákat azonban a kiszámíthatatlan időjárási- és pályaviszonyok megkérdőjelezhetik. A rendelkezések értelmében a kluboknál folyamatos antigén gyorstesztekkel szűrnék ki a fertőzötteket. Természetesen az újabb bajnokikra a futballistáknak fel kell készülniük, ezért az újrakezdést november végére (28. és 29.) tervezik, a két hétvégi bajnoki mellett egy hétközi fordulót is terveznek.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a régióbajnokságokban idén már nem rendeznek mérkőzéseket.

(ái)