Ikertestvére az osztályban volt, mikor a 14 éves Patrikot a nyitrai parkban agyonütötte a faág

Szinte sorsszerű, hogy Miška nem tarthatott osztálytársaival a szabadba, és nem kellett végignéznie ikertestvére, Patrik halálát.

Ikertestvére az osztályban volt, mikor a 14 éves Patrikot a nyitrai parkban agyonütötte a faág
Fotó: Nový Čas

Mint arról korábban beszámoltunk, Nyitrán a futballstadion környékén lévő bicikliút mentén sétáltak a diákok a szabadban, amikor a viharos erejű szél leszakított egy hatalmas faágat, és az ráesett három diákra. A 14 éves Patrik a helyszínen életét vesztette, mint kiderült a faág a nyaki gerincét törte el. Két diáktársa súlyos sérülésekkel került kórházba, egyiküknek eltört a combcsontja.

Kapcsolódó cikkek:
 
Trambulin az úton Kisudvarnokban, fa dőlt a Vermes-villára Dunaszerdahelyen!
 
Leszakadó faág ölt meg egy 14 éves diákot, több gyerek megsérült!
 
SZÉLVIHAR: Pár óra alatt 171-szer riasztották a tűzoltókat, csak Pozsonyban 32-szer! (FOTÓK)
 
11 ezer lakásban nincs villany a szélvihar miatt
 
280 tűzoltó segítségére volt szükség az országban az elmúlt 24 órában, kis híján megismétlődött a nyitrai tragédia!
 
Talpon a tűzoltók a Dunaszerdahelyi járásban, szinte megállás nélkül folytak a mentési munkálatok

Patrik halálát nagyon rosszul viseli ikertestvére, Miška, valamint kisöccse, Timotej. Mindketten egészségügyi problémákkal küzdenek, Patrik pedig egyfajta védelmezőjük is volt. A sors fura fintora, hogy elképzelhető, hogy Miška életét ezúttal betegsége mentette meg, mivel éppen amiatt nem tud az ilyen sétákra diáktársaival menni. Így ő az osztályban várt, míg a többiek kint voltak, emiatt pedig nem kellett végignéznie Patrik halálát sem.

A családból ugyanakkor a fiúk nagymamája, Mária értesült elsőként a tragédiáról. "Mentem értük, amikor az igazgatónő behívott. Arra gondoltam, valamit biztos kiműveltek, és most beszélnem kell a tanítónőjükkel. Mikor viszont láttam, hogy ott a rendőrök, gondoltam, hogy baj történt, és nem hittem a fülemnek, mikor meghallottam" - mesélte az asszony könnyeivel küszködve a Nový Čas-nak.

Szavai szerint leírhatatlan, hogy Patrik milyen jó fiú volt. "Még mesélte is, hogy idén tiszta egyes lesz, hogy emiatt tanulni akar" - tette hozzá.

Patrik tehetséges diák volt, műszaki olimpiákra járt és győzött rajtuk. Villanyszerelő szeretett volna lenni. Legutóbb viszont annak örült nagyon, hogy szülei átalakították a szobáját úgy, ahogy szerette volna, nagymamája szerint viszont nem élhette meg, hogy ez elkészüljön. "Szörnyű. Egy éve egy kamion ütötte el a férjemet, most temettem el az édesanyámat, aki a kezeim közt halt meg, most pedig az unokám" - folytatja. Mária el sem tudja képzelni az életét Patrik nélkül.

Noha iskolaidő alatt történt a tragédia, Patrik családja nem hibáztatja a tanítónőjüket. "Ha tudnák, mennyire szerette őt az osztályfőnöknőjük, és ő is őt. Erről senki nem tehet, ilyen a sors" - húzta alá.

Vizsgálják, ki lehet a felelős a faág leszakadásáért. A bicikliút fenntartása a városhoz tartozik, és fel is mérték a környék fáinak állapotát. Kettőt kivágásra ítéltek, a tragédiát okozó fa viszont nem volt köztük.

(Nový Čas)