Illegális dohánygyárat lepleztek le a pénzügyőrök, 18 személy került őrizetbe

2021. február 14. - 09:10 | Régió

Illegális dohánygyárat leplezett le a pénzügyőrök a Losonci járásban pénteken. Az üggyel kapcsolatban 18 személyt vettek őrizetbe, közülük16-an külföldiek, ukrán állampolgárok.

A bíróság pénteken már döntött 9 személy előzetes letartóztatásáról, a kihallgatásuk azonban még szombaton is folytatódott. A maradék 9 gyanúsított esetében azonban ugyanolyan döntés született, tehát egyikük sem védekezhet szabadlábon - közölte a Joj TV-vel Matúš Sarvaš ügyész.

A televízió információi szerint mindegyik letartóztatott személy felnőttkorú, a legidősebb 55 éves, egy közülük nő. Az ügyész közlése szerint ketten elfogadták a vizsgálati fogságról szóló döntést, a többiek vagy a helyszínen panaszt tettek, vagy mérlegelik azt.

Az illegális cigarettagyártás a Losonci járásban két objektumban zajlott, a gyanúsítottakat a helyszínen tetten érték. A Pénzügyi Hatóság a jövő héten tájékoztat majd arról, mennyi dohányt és cigarettát foglaltak le, az ügyész egyelőre annyit közölt, hogy a forgalomba kerülése esetén óriási kárt szenvedett volna az állam a dohány forgalmi adóján.

(Joj TV)