Ilyen még nem volt Kisudvarnokban!

Kisudvarnokban pénteken este került megrendezésre az I. Forraltbor-főző verseny, karácsonyi dísztárgy- és süteményvásár.

Ilyen még nem volt Kisudvarnokban!
Fotók: Andrejkovics Pál

A közösségépítő és hagyományteremető szándékkal megrendezett esemény osztatlan sikert aratott a dunaszerdahelyi járásbeli község lakossága körében.  Fogyasztóként megjelent a helyi ódoda udvarán a falu apraja-nagyja. A gyermekek a finom süteményeket a felnőttek pedig jobbára a versenybe bejelentkezett négy csapat forralt borait, no és a minőségi pálinkaitalokat élvezték.

Amíg a zsűri értékelt a kisudvarnoki éneklőcsoport szórakoztatta a közönséget.

A forralt borok kategóriájában két első helyezést osztott ki a zsűri. Az egyiket a községháza csapata, a másikat az öregfiúk alkotta focistákból álló csapat kapta. Második helyen a helyi futballklub A csapatából kijelölt főzőmesterek végeztek.

Az első helyzésért járó 20-20 eurót, a másodikért kiosztott 10 eurót a csapatok az óvoda javára ajánlották föl. A harmadik helyen az önkéntes tűzoltók által indított csapat végzett.

A község polgármestere, Marczell Zoltán kezdeményezte akció a remények szerint hagyománnyá válik, így nyilván jövőre is sort kerítenek rá.

-para-