Ilyen még nem volt: Nyilvánosan ígérte meg a magyar államtitkár, hogy támogatni fogják az eddig mellőzött Ifjú Sziveket!

2017. január 9. - 09:48 | Kultúra

Potápi Árpád János, az Orbán-kormány magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Pátria Rádióban beszélt a Bethlen Gábor Alap hátteréről és a döntési mechanizmusaikról, valamint az MKP-ról.

Ilyen még nem volt: Nyilvánosan ígérte meg a magyar államtitkár, hogy támogatni fogják az eddig mellőzött Ifjú Sziveket!
Ifjú Szivek

Ismert, hogy az MKP a magyar kormány stratégiai partnereként tesz javaslatokat arra vonatkozóan, hogy mely szlovákiai magyar szervezeteket és intézményeket tart nemzeti jelentőségűnek. Az Ifjú Szivek Táncszínház viszont eddig még sosem került be ezek közé, és most sem. Támogatást sem kaptak a magyar államtól.

Az ausztráliai Sydney-ben tartózkodó Potápi azonban többek között ígéretet tett arra, hogy idén támogatást fog kapni az Ifjú Szivek. A Pátria riportere utalt arra, hogy az MKP az általa nemzeti jelentőségűnek tartott intézmények, szervezetek listájára ismét nem került fel a táncszínház, erre Potápi így válaszolt: "Két és fél éve vagyok államtitkár, két és fél éve beszélünk az Ifjú Szivekről... Tényleg azon leszek, és remélem sokan hallják, hogy kapjon az Ifjú Szivek támogatást, mert akkor nem kell további másfél évig csak az Ifjú Szivekről beszélni."

A kérdésre, hogy milyen kritériumok alapján, Potápi azt mondta, megnézik, milyen táncos múltjuk van, hány táncosuk van, hol lépnek fel, milyen az idei repertoárjuk.

„Nem tudom ígérni, hogy a nemzeti jelentőségű intézmények közé bekerülnek, de itt és most megígérem, hogy az Ifjú Szivek fog kapni támogatást Magyarországról” - hangsúlyozta még egyszer.

Potápi ígérete kapcsán kértünk reakciót az Ifjú Szivek vezetésétől is, amint rendelkezésünkre áll, közöljük.

Itt meghallgatható az ígéret:

(para)