Ilyen még nem volt! Új trükkel húzzák le az embereket a csalók, és van is, aki beveszi

2022. november 10. - 11:57 | Régió

Nyitra megyében a rendőrség több olyan esetet is regisztrált, amikor az embereket kriptovalutákkal verték át csalók. Jelenleg egy 67 éves férfi esetét vizsgálják, aki ismeretlen számról kapott telefonhívást.

Ilyen még nem volt! Új trükkel húzzák le az embereket a csalók, és van is, aki beveszi
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az ismeretlen férfihang angolos kiejtéssel azt mondta a férfinek, hogy bitcoinszámlát hoztak létre a nevére, és jelenleg 4500 euró van rajta. Hozzátette, amennyiben szeretne hozzájutni az összeghez, megállapodást kell kötniük az átutalásról.

Az ismeretlen személy utasításai szerint a férfi a számítógépébe telepített egy alkalmazást, a kamera segítségével pedig elküldte a bankkártyájáról készült fotót, minden hozzáférhetőségi adattal.

Ezt követően a férfi számlájáról levontak 2000 eurót, majd 16 300 eurós kölcsön érkezett rá. Ezután 6000, 5000, majd újabb 5000 euró vándorolt a számlájáról másra. Az áldozat észrevette, hogy újabb kölcsönt folyósítottak a számlájára, ezúttal 10 860 euró értékben, majd 6000, illetve 5400 eurót utalták át róla más számlára.

A rendőrség figyelmezteti az embereket, hogy semmilyen körülmények között ne adják meg bankkártyájuk, illetve személyes adataikat nem hitelesített személyeknek.


TASR/para