Ilyen nincs és mégis van! Lovasterápiával kezelik a kriptovalutafüggőket

2018. május 29. - 20:52 | Külföld

Kriptovalutafüggőknek kínál többhetes kezeléseket egy skóciai alkohol- és drogrehabilitációs klinika.

Az Edinburgh szomszédságában lévő Castle Craig kórház szakemberei szerint az árfolyamok hullámzása által előidézett erős érzelmi állapotok miatt a kriptovalutákkal való kereskedés hasonlít a szerencsejátékhoz.

Az addiktológiai központ különböző kezeléseket, például 12 lépéses programot, kognitív viselkedésterápiát, traumaterápiát és lovasterápiát is kínál a kriptovalutafüggők számára. Chris Burn, a kórház egyik terapeutája szerint a kriptovalutákkal való kereskedés izgalommal tölti el az embert, és menekülést biztosít a valóság elől.

A kórház több mint tízezer pácienst kezelt már különböző függőségekkel, amióta 1988-ban megnyitotta a kapuit. Egy széles körű kezelési program ára heti 1360 fontnál kezdődik. A kórház intenzív kezelési programjának keretében egy fürdőszobával ellátott egyszemélyes hálószoba ára 4970 font hetente.

A kórház minimum kéthetes kezelést ajánl minden páciensének. Azoknak pedig, akik nem engedhetik meg maguknak anyagilag, hogy hetekre befeküdjenek a kórházba, alternatív és jóval megfizethetőbb kezelési lehetőségeket ajánl.

MTI