Ilyen remekművek születtek az adventi koszorúkészítő versenyen (FOTÓK)

2019. december 1. - 17:44 | Régió

Koszorúkészítő versennyel vette kezdetét az adventi időszak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Középfokú Sportiskolában.

Ilyen remekművek születtek az adventi koszorúkészítő versenyen (FOTÓK)
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

A hatodik alkalommal megrendezett megmérettetés nem veszt népszerűségéből, hiszen idén 90 diák nevezett be, és 45 kreatív koszorúból kellett kiválasztani a három legszebbet.

Ebben az évben a szervezők három kategóriát hirdettek meg. Klasszikus és extravagáns, valamint csak természetes anyagokból készülő koszorúval lehetett nevezni. Az ünnepi verses-zenés megnyitó után két órájuk volt a diákoknak, hogy megalkossák az advent egyik jelképét.

Szemet gyönyörködtető alkotások sora készült el a megadott idő alatt. A klasszikus koszorúk főleg piros és fehér színben, valamint aranyban pompáztak, az extravagánsok között előfordult rózsaszín és fehér alap is, a természetes anyagokban bővelkedők készítéséhez pedig tobozt, faalapot, különböző bogyókat és terméseket használtak.

A tanárokból és diákokból álló zsűrinek olyannyira nehéz dolga volt, hogy több kategóriában még különdíjat is kiosztottak.

Az esemény zárásaként még egy adventi verset és egy karácsonyi dalt hallgathattak meg a versenyzők az időközben elkészült iskolai adventi koszorú mellett.


(VSzKS)